Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Mieti viestintäsi ydinviesti, tavoitteet ja kohderyhmät, ja sen jälkeen keinot ja kanavat, joilla tavoitat kohderyhmäsi. Näinhän me viestintäasiantuntijat työssämme opetamme. Mietinkö itse SATUnnaista-blogini tavoitteet ja kohderyhmät?

No, tavoitteena oli, että halusin kirjoittaa, monenlaisista aiheista. Kohderyhmäksi ajattelin lähinnä teidät, rakkaat (pääasiassa) keski-ikäiset Facebook-ystäväni. Kiitos kaikille, jotka olette lukeneet blogiani, ja kaikille, joilta olen saanut kannustusta ja vinkkejä! Rakentavaa palautetta, kehittämisehdotuksia ja vinkkejä otetaan edelleen vastaan.

Ei siis kovin suunnitelmallinen ollut tämä alku… Toisaalta, blogi on minulle yksi harrastus muiden joukossa, ei ammatillinen suorittamisen paikka.

Sen kyllä huomasin blogia pystyttäessäni, että saan tänne kätevästi koottua runotuotteet. Eihän tämä mikään verkkokauppa ole, mutta ainakin ovat jossain kootusti. Saan sinne sitten lisättyä myöhemmin Tiltu Nurmisen kanssa suunnitelmissa olevat runo-akvarelli-kortit, Teija Helinin tekemät uudet runotekstiilit – ja mitä nyt sitten mahtaakaan olla tulossa runoihin liittyen.

Tässä kolme syytä, miksi aloitin tämän blogin nyt:

  1. Patoutunut kirjoittamisen tarve. Työssäni saan kirjoittaa asiatekstejä; nyt on kummallinen vimma kirjoittaa muista aiheista ja vapaammalla otteella.
  2. Kesäloma, ja loppukesän hiljaisempi aika töissä. Nyt sattuu olemaan aikaa perustaa blogi ja kirjoittaa. Muulloin postauksia tulee sitten huomattavasti harvemmin.
  3. Muiden hommien välttely. Välttelyn kohteena ovat erityisesti vaatehuoneen ja kirjoituskaapin siivous, marjojen poiminta ja huolellisesti haudutetun runokokoelman puhtaaksikirjoitus.
muumilevy marjapensaan linnunpelättinä
Muumit ovat toistaiseksi pitäneet linnut loitolla punaherukoista.

Muita syitä perustaa blogi:

  • Olet inspiroitunut ja kiinnostunut jostain aihepiiristä ja haluat kertoa siitä muille kirjoittamalla, kuvaamalla tai tekemällä videoita.
  • Huomaat, että jostain kiinnostavasta aiheesta ei vielä ole blogia, ja sinulla olisi annettavaa tästä aiheesta.
  • Sinulla on asiantuntemusta ja näkemyksiä, jotka haluat tuoda esille. Haluat myös osallistua aiheesta käytävään yhteiskunnalliseen keskusteluun teksteilläsi ja kommenteillasi. Olet miettinyt, miten tavoitat kohdeyleisösi.
  • Haluat rakentaa blogistasi tulonlähteen. Olet perehtynyt mainosyhteistyön sääntöihin ja lainsäädäntöön ja miettinyt omiin arvoihisi ja blogisisältöihisi sopivat mainostajakumppanit. Olet valmis tekemään töitä sopivien kumppanien ja oikeiden yleisöjen löytämiseksi. (Lähteenä käytetty osittain viestinnän moniosaaja Päivi Seppä-Lassilan luentoaineistoa.)

Kun teet ammatillista tai muuten tavoitteellista blogia ja haluat oikeasti miettiä kohderyhmät, kannattaa tutustua tähän Ruzilia Shaimardanovan Talk-artikkeliin.

SATUnnaista-blogin kaksi ensimmäistä viikkoa ovat kuluneet seuraavasti (tilastot 28.7. klo 11):

  • Artikkeleja       8 (mukaan lukien tämä)
  • Näyttökertoja 256
  • Kävijöitä           138

Näyttökerrat artikkelikohtaisesti:

P.S. Erityiskiitos Päivi Seppä-Lassila ja Parasta lähteä nyt -blogi!

Advertisement

Julkaissut Satu Haapala

Olen 50+ -vuotias Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, viestintävastaava, kv-koordinaattori, runoilija ja lauluntekijä Maskun Lemusta.

Ota osaa keskusteluun

4 kommenttia

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: