Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Etsi itsellesi rauhallinen tila, jossa on mahdollisimman vähän häiriöitä. Istu mukavassa asennossa joko tuolilla tai lattialla alustan päällä. Hengitä muutaman kerran syvään. Pyörittele hetki hartioitasi, laske hartiat alas ja tunne, miten kehon ja mielen kireys alkaa hellittää.

Tarkista aluksi, että päätelaitteessasi on ääni päällä. Runot on luettu hiljaisella äänellä, joten sopiva äänenvoimakkuus voi olla noin 6080 prosentin paikkeilla.

Kuunnellessasi runoja voit laittaa silmät kiinni, jos haluat. Anna mielesi vaeltaa runokuvien mukana. Sinun ei tarvitse pyrkiä mihinkään, voit vain olla ja antaa runojen rauhoittavan tunnelman laskeutua yllesi.

Kuuntele runo (Pääset kuuntelemaan runon painamalla linkin takaa löytyvää play-painiketta. Palaa heti runon päätyttyä ennen seuraavan runon alkamista blogiin selaimen yläpalkin takaisin-nuolesta.)

Jos mieleesi tulee muistoja, ajatuksia tai tunteita, tai huomaat jotain tuntemuksia kehossasi, kiitä itseäsi siitä, että tiedostit nämä tuntemukset. Sen jälkeen voit lempeästi päästää niistä irti, ja antaa mielen ja kehon vastaanottaa seuraavan runon.

Kuuntele runo

Jos mielesi jää kiinni johonkin ajatukseen, muistoon tai tunteeseen, hyväksy se. Kun tuntuu, että olet valmis irrottamaan siitä ja palaamaan tähän aikaan ja paikkaan, hengitä syvään ja tiedosta hengityksesi kulku kehossasi.

Jos sinulla on tunne, että pintaan nousee jokin asia, joka vaatii enemmän huomiota tai työstämistä, sano itsellesi lempeästi, että palaat siihen myöhemmin.

Kuuntele runo

Jos haluat, voit tehdä kevyitä venyttelyjä samalla, kun kuuntelet. Vie toinen polvi koukussa toisen jalan yli, ota polvi lähelle rintaa kohti vastakkaista kainaloa. Tunnet venytyksen pakarassa. Jos istut tuolilla, vie nilkka toisen polven päälle. Voit pysytellä venytyksessä seuraavan runon ajan, ja vaihtaa sitten puolta.

Kuuntele runo

Etureisivenytyksen voit tehdä kyljinmakuulla tai istuen. Vie toinen jalka koukkuun siten, että kantapää tulee lähelle pakaraa. Hae sopiva asento, rauhoita hengitys ja anna kehon ja mielen vastaanottaa seuraava runo.

Kuuntele runo

Vaihda sitten puolta.

Kuuntele runo

Jos olet lattialla, voit kellahtaa pitkällesi, koukistaa polvet vatsan päälle ja ottaa polvien päältä käsillä kiinni. Voit keinutella itseäsi hitaasti sivulta sivulle, se rentouttaa selkää. Tuolilla istuen ota polvet syliin, laske hartiat alas.

Kuuntele runo

Lopuksi hae itsellesi sopivan tuntuinen asento, jossa voit olla muutaman minuutin rentoutuneena. Tarvittaessa voit vaihtaa asentoa. Jos olet makuulla, on ehkä mukava laittaa pieni tyyny pään alle ja torkkupeitto päälle, ettei tule kylmä.

Sinun ei tarvitse yrittää rentoutua, voit vain olla. Voit kuulostella, miltä keho ja mieli tuntuvat. Kun tuntuu sopivalta, venyttele itsesi hereille, pyörittele ranteita ja nilkkoja.

Avaa silmät. Anna kehon ja mielen suuntautua rauhassa tietoiseen tekemiseen, älä lähde kiireellä liikkeelle tai liikenteeseen.

Tämä oli lyhyt näyte siitä, mitä runomeditaatio on. Yleensä runomeditaatio kestää 30–50 minuuttia loppurentoutuksineen. Kokemus on kokonaisvaltaisempi, kun kuulet hengitys- ja venyttelyohjeet ohjaajalta, ja voit rauhoittua vain olemaan ja vastaanottamaan.

Runo- ja äänimeditaatio Raisio-opiston ohjelmassa torstai-iltaisin 6.10.–3.11.2022 klo 19.15–20.00, Liikuntatila 2. krs, Raision Terveysristeyksen sisäänkäynti. Ilmoittautuminen Raisio-opiston sivuilla. Paikkoja rajoitetusti. Hinta 20,- koko kurssilta eli neljältä kerralta yhteensä.

Lue myös:
Mitä voit odottaa, kun tulet runo- ja äänimeditaatioon?

Runot ja kuvat: Satu Haapala

Meditaatio, mindfulness, rentoutus? Mitä eroa, mitä yhteistä? Näistä voit lukea lisää seuraavassa blogipostuksessa.

Perustamani toiminimen Resonoivan Äänen nettisivut ovat valmistuneet – tutustu yrityksen tarjontaan!

Kiinnostuneille löytyy meditaatiotutkimuksista tietoa esimerkiksi tästä:

Valitut Palat: Hidastaako meditaatio ikääntymistä?


Kuuntele runo- ja äänimeditaatio Aurinkoisia runoja

Seuraa blogia, jos haluat varmistua siitä, että saat tiedon jokaisesta postauksesta!

Advertisement

Julkaissut Satu Haapala

Olen 50+ -vuotias Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, viestintävastaava, kv-koordinaattori, runoilija ja lauluntekijä Maskun Lemusta.

Ota osaa keskusteluun

16 kommenttia

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: