Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Käytätkö sähkö-, paperi- vai seinäkalenteria? Katso, mitä kalenterivalintasi kertoo sinusta.

Sähköinen kalenteri:

Jos käytät pelkästään sähköistä kalenteria, olet järjestelmällinen ja tunnollinen. Haluat avoimuuden nimissä muidenkin tietävän, missä milloinkin olet. Kotona jääkaappimagneettisi ovat siistissä rivissä, ja jokaisella lapsella on eteisessä oma laatikko lapasia, kaulahuiveja ja heijastimia varten.

Jos vielä osaat varata sähkökalenteriisi ajat lounas-, ajattelu- ja älä-tee-mitään -tuokioille, ja laitat niihin hälytykset muistuttamaan itseäsi, olet ajankäytön mestarikokelas. Mestariksi voit kutsua itseäsi sitten, kun noudatat kaikkia merkintöjäsi.

Paperinen kalenteri:

Kalenterisi ilmaisee arvomaailmaasi tai tavoitteitasi. Se sisältää viikon askelmäärä- ja harjoituskertatavoitteet, vuodenaikaan kuuluvat säilöntä- ja luomukodinsiivousvinkit tai elämänviisauden vähintään joka kuukaudelle.

Haluat hahmottaa aikaa ja ajankäyttöäsi visuaalisesti sekä kirjoittaa tärkeät asiat käsin muistiin. Saatat käyttää eri värejä työ- ja kotiasioiden merkitsemiseen, sekä post-it-lappuja, joita on kätevä siirrellä, kun homma ei vielä tullutkaan valmiiksi. Huutomerkit, nuolet, tähtikuviot, ympyröinnit ja laatikoinnit ovat mieluisinta ajanhallintaasi.

Seinäkalenteri:

Tarvitset ympäristöösi jotain kaunista, jossa silmät ja sielu lepäävät työtehtävien ja kotiaskareiden keskellä. Mieluiten sinulla on seinäkalenteri joka huoneessa, saahan niitä apteekeista ilmaiseksi, vaikka olet jo ostanut ne kauneimmat luonto-, enkeli- ja taidekalenterit tärkeimpiin kohteisiin.

Työpöytäsi voi olla muiden mielestä kuin räjähdyksen jäljiltä, mutta tiedät kyllä itse, mitä sieltä löytyy. Toisinaan ilahdut itsekin löytäessäsi pinojen alta viime vuoden seinäkalenterin, josta saa hyvin askarreltua jotain mukavaa.

Vaihtoehtoisesti olet uusperheen arjenpyörittäjä. Lähes takuuvarmasti tuhoontuomittu yrityksesi on saada yhteen näkymään kaikki lastenhoito-, haku- ja harrastusvuorot (joihin jostain syystä ilmaantuu poikkeuksia yhtenään), kaverisynttärit, leirikoulut, yökyläilyt, hammaslääkärit ja puolisolle luvatut laatuajat.

Sitten olemme vielä me sekakäyttäjät, jotka taiteilemme sekä sähköisen että paperisen kalenterin kanssa, ja haluamme lisäksi nähdä sen kuukauden kulumisen seinältä. Mehän olemme sekä avoimia ja tunnollisia, visuaalisia ja tavoitteellisia että kauneutta rakastavia arjenpyörittäjiä. Eikös?

Seuraa blogia

Advertisement

Julkaissut Satu Haapala

Olen 50+ -vuotias Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, viestintävastaava, kv-koordinaattori, runoilija ja lauluntekijä Maskun Lemusta.

Ota osaa keskusteluun

3 kommenttia

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: