Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Vaikka nykyään onkin epämuodikasta katsoa menneeseen vuoteen, teen sen silti.

Aloitin SATUnnaista-blogin kesällä 2019 ihan kirjoittamisen ilosta. Julkaisin ensimmäisen postauksen Kirjasto, puna-ailakki ja muita kohtaamisia 13. heinäkuuta.

Neljän ja puolen kuukauden aikana olen julkaissut 40 postausta (sekä Runotuotteet, jotka löytyvät omalta sivultaan). Vuoden loppuun mennessä kaikki sisällöt olivat saaneet yhteensä vajaat 1900 näyttökertaa ja noin 1200 vierailijaa.

Muut luvut ovat vielä sen verran vaatimattomia, ettei niistä ole kerrottavaa…

Olen jakanut postauksia lähinnä omalla Facebook-seinälläni, sopivissa Facebook-ryhmissä sekä muutamaa työelämään liittyvää kirjoitusta Twitterissä ja LinkedInissä.

Eniten näyttökertoja viime vuoden aikana sai marraskuisesta kehittämispäivästä, itsensä johtamisesta ja tunteiden käsittelystä kirjoittamani Outi Mäenpää ja transaktioanalyysi.

***

Vuoden 2019 postausten TOP 10

***

Kymmenen postauksen jälkeen pääsin mukaan Blogit.fi-sivustolle, joka kokoaa erilaisia blogeja. Yllättäen olen sitä kautta saanut eniten lukijoita ruokapostauksilleni (niille kolmelle!), vaikka varsinaisia ruokablogeja on yllin kyllin.

Oma blogini löytyy Blogit.fi-luokituksessa kohdasta ”Muut”, koska aiheeni ovat blogin nimen mukaisesti sitä sun tätä. (Vähän kuin jumppatuntini: ”Koskaan ei tiedä, mitä tällä kertaa tulee!” Onneksi jumpparyhmäläiseni, ihanat naiset Askaisissa, lisäävät siihen vielä: ”…mutta aina on hauskaa!”)

Mitä bloggaaminen on minulle tuonut? Olen alkanut katsella ja miettiä asioita erilaisesta näkökulmasta. Jotta voi kirjoittaa, pitää olla jotain sanottavaa. Vaikka saan idean, että olisipa kiva kirjoittaa vaikka tuosta, ajatuksia pitää muotoilla joskus pidemmänkin aikaa, ennen kuin löydän mielestäni oikeat sanat.

Joskus taas lauseet alkavat muotoutua valmiiksi silloin, kun pitäisi nukkua…

Jotkut tekstit vaativat taustatietoja ja faktojen tarkistamista (ja yllättävästi huomaa, miten oma muisti välillä pettää…). Tietojen tarkistamisen myötä olen saanut selville paljon uusia asioita, kuten vaikkapa sen, että Alankomaissa toimii suomalainen naiskuoro Taika, tai että levottomat jalat -oireyhtymä on kustannuksiltaan yksi Euroopan kalleimmista neurologisista sairauksista.

Lisäsin loppuvuodesta artikkeleihin arvostelumahdollisuuden: Otsikon ja tekstin välissä on ”Rate this” -kohta sekä tähdet, joita klikkaamalla voit ilmaista, tykkäsitkö postauksesta.

Tässä kaikki vuoden 2019 postaukset teemoittain, teeman sisällä aikajärjestyksessä vanhimmasta uusimpaan:

Ruoka

Yleinen

Kiitos kun olet seurannut blogiani! Miltä blogini on sinun mielestäsi vaikuttanut? Mistä haluaisit lukea tänä vuonna? Kommentoi Facebookissa yleisesti tai yksityisviestillä, tai blogin kommenttikentässä, jos olet kirjautuneena WordPressiin (yritän selvittää, miksi kommentointi ei toimi muilla…)

koira paperien päällä
Advertisement

Julkaissut Satu Haapala

Olen 50+ -vuotias Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, viestintävastaava, kv-koordinaattori, runoilija ja lauluntekijä Maskun Lemusta.

Ota osaa keskusteluun

1 kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: