Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Miksi en vieläkään ole saanut elämääni sitä, mitä niin kovasti olen odottanut ja toivonut? Miksi olen jumissa tässä tilanteessa?

Tuttuja ajatuskulkuja varmasti monille meistä. Minullekin.

Luin Saara Aallon haastattelua Kauneus & Terveys -lehdestä 15-16/2019 (uutiskirjeestä tällä kertaa).

Saara kertoo, mitä hän on oppinut elämässä:

”Olen ymmärtänyt, että asiat tapahtuvat, kun niiden on aika ja tarkoitus tapahtua. (… ) Jos joku asia epäonnistuu, se pitää ottaa siunauksena ja ymmärtää, ettei asian pitänytkään onnistua. Sen sijaan voi tapahtua jotain paljon hienompaa.”

”Hyvä esimerkki tästä oli, kun julkaisin ensin viisi levyä oman levy-yhtiöni kautta. Ihmiset ihmettelivät, miksi en mennyt jollekin isolle levy-yhtiölle. Ulkopuolisen paineen takia harkitsin asiaa, mutta minulle ei tarjottu sopimusta, sillä tein musiikkia vain englanniksi. Asia harmitti minua, ja ehdin jo miettiä, pitäisikö minun muuttua. Myöhemmin olin onnellinen, etten tehnyt sitä. Jos minulla olisi ollut levytyssopimus, en olisi voinut osallistua Iso-Britannian X Factor -laulukilpailuun kolme vuotta sitten. Olisin jäänyt vaille mieletöntä kokemusta.”

Sain jotain, joka on enemmän minua itseäni

Olen vuosien varrella muutamaan kertaan hakenut töitä mainostoimistoista, jotta pääsisin tekemään luovempaa työtä. Olen kokenut olevani huono ja osaamaton, kun en ole päässyt. Myöhemmin olen ollut kiitollinen, että tieni edelleen jatkuu saman työnantajan leivissä – että saan kehittää itseäni organisaatiossa, jonka viestiä on ilo viedä eteenpäin, ja saan kasvaa tämän yhteisön mukana. Työnkuvani on muuttunut itselleni sopivammaksi, ja pääsen toteuttamaan itseäni työssäni monin tavoin.

Työn lisäksi minulla on mahdollisuus toteuttaa luovuuttani juuri niillä tavoin kuin valitsen, kun minulla on vielä ihania yhteistyökumppaneita, jotka ovat mukana tekemässä unelmistani totta!

Älä pelkää, vaan luota

Olen ottanut joskus vuosia vuosia sitten talteen sivun Trendi-lehdestä. Näyttelijä Inka Kallén kertoo jutussa ”Älä pelkää, vaan luota” siitä, miten hän pelkäsi uusia tilanteita (kerroin omista peloistani tekstissä Haittaako uusien asioiden pelko elämääsi?), ja miten hän pääsi pelostaan eroon.

Luen aina silloin tällöin jumppatuntini rentoutushetken lopuksi muutamia lauseita Inkan tekstistä. Lauseet toimivat minusta hyvin tekstistä irroitettunakin. Viimeisessä lauseessa kiteytyy tämänkertainen viestini.

”Olen arvokas joka hetki, ja maailman kauneus on sisälläni.”

”Ei mikään ulkopuolellani voi saada minua tolaltani. Valitsen aina oman mielentilani.”

”Jokainen hetki on uusi.”

”Luotan kaiken järjestyvän.”

”Päästän irti ajatuksesta, että itse tietäisin, mikä minulle on parhaaksi.”

Miksi näin, kun toisaalta sanotaan, että jokainen tietää itse, mikä hänelle on parhaaksi, ja kehotetaan uskomaan omiin tuntemuksiin?

Ero on siinä, että usein me luulemme tietävämme, mikä on meille parhaaksi, mutta ajatuksiamme ohjaavatkin odotukset, jotka saattavat tulla ulkoa päin, ja joita emme edes tiedosta. Puhdas intuitio on joskus vaikea erottaa toiveista, haluista ja tarpeista.

Jos päästämme irti odotuksistamme, elämä voi tuoda eteemme ”jotain paljon hienompaa”!

Kukkia ja kasveja oven edessä

Mitä ajatuksia tämä sinussa herättää? Kommentoi Facebookissa tai kirjautuneena WordPressiin!

Seuraa blogia

Advertisement

Julkaissut Satu Haapala

Olen 50+ -vuotias Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, viestintävastaava, kv-koordinaattori, runoilija ja lauluntekijä Maskun Lemusta.

Ota osaa keskusteluun

8 kommenttia

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: