Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Apteekkariliiton Terveydeksi-lehdessä on joka numerossa haastateltu yhtä julkisuudesta tuttua henkilöä hyvinvointiin liittyen. Kopsasin kysymykset itselleni mietittäviksi.

Osuuko mikään kohta yksiin sinun ajatustesi kanssa?

Tällä hetkellä voin

Kohtuullisen hyvin siihen nähden, että olkapään kipu ja univajeesta johtuva väsymys ovat koko ajan läsnä. Uskon, että kumpikin kyllä helpottaa, kun opin ymmärtämään asioita niiden taustalla ja tekemään oikeita valintoja.

Joka päivä

Pyrin tulemaan vähän enemmän siksi, joka minun on tarkoitus olla.

Liikun

Mahdolllisuuksien mukaan joka päivä ja eri tavoin. Tällä hetkellä vedän punttijumpat (Zoomissa) tyhjä vesipullo oikeassa kädessä, välttäen oikean käden nostoja hartiatason yläpuolelle. Teen fysioterapeutin kanssa uudelleen mietittyjä kotijumppaliikkeitä päivittäin sen verran kun voin, ilman että olkapää ärsyyntyy. Käyn koiralenkillä 1-3 kertaa päivässä, ja työpäivinä pyrin tekemään taukojumppaa kerran tai pari päivässä. Pilatekset jäivät väliin muutaman kerran, teen niitä tallenteilta sopivissa väleissä.

Nukun

Juuri nyt tuntuu siltä, että nukkumiseni on aavistuksen parantunut siitä, mitä se vielä alkuvuonna oli. Herään useamman kerran yössä, mutta saan aiempaa paremmin nukahdettua uudelleen. Puoli viiden jälkeen en enää juurikaan nuku, joten uni jää liian lyhyeksi ja olen edelleen väsynyt. Lisäksi aamuyöllä olkapään kipu alkaa olla itkurajoilla. Uniapneaa ei ole, se on hyvä.

Ruokavalioni

Heh… lyhyesti sanottuna gluteeniton, maidoton plus pähkinä-, curry- ja kaneliallergia sekä FODMAP. Yritän myös olla sokeriton (ks. kohta ”Pyrin vähentämään”). Tiesitkö, että esimerkiksi maksamakkarassa on sokeria? 

En pärjäisi ilman

RLS-lääkkeitäni. Perhettä ja ystäviä. Musiikkia. Liikkumista. Luulen, että ilman kirjoittamista voisin pärjätä, jos olisi pakko. Tai tekisin ehkä podcasteja… Toisaalta hahmotan asioita juuri kirjoittamisen kautta.

Pyrin vähentämään

Sokeria, koska saan siitä nuhaa ja käheän kurkun, se pahentaa levottomien jalkojen oireita ja huonontaa unta. Suklaa kuuluu samaan kategoriaan, vaikka olisi sokeritontakin. Pyrin vähentämään myös stressaamista. Sekä nipottamista ja ylihuolehtimista, etenkin kun lapsista on kyse. 

Jaksan paremmin, kun

Olen nukkunut edes vähän paremmin. Kun voin liikkua pitkin päivää, mieluiten joko ulkona tai musiikin tahdissa sisällä. Kun saan tehdä työtehtäviä, joista tulee hyvä mieli. Kun saan välillä tehdä jotain ihan uutta, kuten koota vuosikertomuksen uudella tavalla (kiitos Tina Myllyniemi ideasta!), sanoittaa uusia lauluja tai kokeilla äänimeditaatiota.

Vapaa-aikani vietän mieluiten

Kotona tai mökillä ulkoillen tai lehtien, kirjojen, nuottien, runojen ja blogin parissa. Tai uusia jumppia suunnitellen.

Olen kiitollinen

Tiivistän tärkeimpiin: perheestä (sisältää lapsuudenperheen), työstä ja ihan parhaista työkavereista, musiikista, kyvystä liikkua ja nauttia pienistä asioista, kuten luonnon pitsiviikoista tai kuusen kävyistä. Listasin kiitollisuuden aiheita myös muutama viikko sitten.

Miten sinä vastaisit näihin kysymyksiin?

Seuraa blogia Blogit.fi-sivun kautta. Voit merkitä omat suosikkiblogit Seuraa-painiketta klikkaamalla, minkä jälkeen uudet postaukset näkyvät Blogit.fi-sivuston yläpalkin Seuraa-kohdan kautta.

Jos haluat tiedon uusista postauksista sähköpostiisi, löydät postausten lopusta kommenttikentän jälkeen Seuraa-kohdan, josta voit tilata postaukset itsellesi.

Saat jakaa blogin postauksia vapaasti, kunhan säilytät ne alkuperäisessä yhteydessään eli kokonaisina blogipostauksina.

Advertisement

Julkaissut Satu Haapala

Olen 50+ -vuotias Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, viestintävastaava, kv-koordinaattori, runoilija ja lauluntekijä Maskun Lemusta.

Ota osaa keskusteluun

4 kommenttia

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: