Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Toukokuun kalenterituunaukset sisältävät voimalauseita ja – yllätys, yllätys – kukkia!

Aukeamalle, jossa huhtikuu vaihtuu toukokuuksi, laitoin vappuviikonlopun kohdalle muistutuksen armollisuudesta itseä kohtaan, sekä vappukukkia. Huhtikuun loppu on töissä aina hektistä aikaa, kun kootaan vuosikertomusta valmiiksi.

Vappuna on aika hengähtää, vaikka perinteisesti meillä ollaan silloin aina pihahommissa. Tänä vuonna uhmasin keikkuvia kevätsäitä ja leikkasin perennat (ne muutamat pienet) jo huhtikuun puolivälissä. Suurta vahinkoa tuskin pääsee syntymään.

Siistimistä riittää silti kosolti. Jos vaikka pienenpienet lakkiaiset saadaan viranomaisten puolesta pitää, olisi hyvä saada talon ympäristö edes kohtuulliseen kuntoon laiskotteluvuosien jälkeen. Viimeksi on jaksettu nähdä vaivaa tämän kevään abiturientin rippijuhlavuonna. Puutarhanhoitotaidot eivät nähtävästi ole periytyviä, voidaan todeta minun kohdallani.

Ja hehtaarin metsäinen tontti on ihana, mutta kukkapenkkien kanssa pitäisi nähdä paljon vaivaa, jotta ne menestyisivät.

kalenterissa orvokkeja ja teksti "Sydämessä elämää, kaikki on mahdollista, unelmasi"

Usko tai älä, mutta tämän tekstin olin laittanut toukokuun toiselle viikolle jo kauan ennen kuin tein päätöksen ison unelmani toteuttamisesta.

Kaikki on mahdollista!

Ja orvokit tuovat kevään. Kaupasta.

Kalenterissa teksti "Luovuus vie aikaa yhtä paljon kuin siihen tarvittava rohkeus. Älä pelkää ilmaista ajatuksiasi vapaasti ja tutkia odottamattomia polkuja"

Helatorstaiviikko muistuttaa luovuudesta ja rohkeudesta. Pihan siistimisen lisäksi pitää löytyä aikaa myös luovuudelle. Ehkä seuraavan näyttelyn valmistelua, musiikkien harjoittelua – tai jotain ihan uutta!

kalenterissa teksti "Pysähdy, hengitä"

Toisaalta, jos hyvin käy, pihatyöt saavat hetken odottaa – yritämme päästä näkemään jäidenlähdön Posion Suolijärvellä oikeaan aikaan. Etätöiden lomassa ehtii varmasti sekä ihailla pohjoisen talven vaihtumista kevääksi että tutkia odottamattomia polkuja. Etätyöpäivät mökillä tarjoaisivat sopivasti pysähtymisen ja hengittelyn hetkiä.

kalenterissa syreenin kukinto

Helluntaipäivä sai vierelleen syreenintertun. Lapsuudenkodissani Pahaniemessä huoneeni ikkunan alla kasvoi valkoisia ja lilanvärisiä syreeneitä, joista on jäänyt voimakas tuoksumuisto. Me sanoimme niitä sireeneiksi, mutta yleisempi muoto taitaa olla syreeni. Ja se kuulostaa kauniimmalta.

Toukokuun loppu muistuttaa jokaisen ihmisen ainutlaatuisuudesta. Sitä kun muistaisimme vaalia joka päivä!

Ehkä nämä etukäteen laitetut voimalauseet sekä Tiltun kanssa pidetyt virtuaalinäyttelyt vaikuttivat taustalla, kun tein tuon päätöksen haaveeni tekemisestä todeksi!

Millainen sinun toukokuusi on?

Katso aiemmat vuoden 2021 kalenteripostaukset:

Seuraa blogia Blogit.fi-sivun kautta. Voit merkitä omat suosikkiblogit Seuraa-painiketta klikkaamalla, minkä jälkeen uudet postaukset näkyvät Blogit.fi-sivuston yläpalkin Seuraa-kohdan kautta.

Jos haluat tiedon uusista postauksista sähköpostiisi, löydät postausten lopusta kommenttikentän jälkeen Seuraa-kohdan, josta voit tilata postaukset itsellesi.

Saat jakaa blogin postauksia vapaasti, kunhan säilytät ne alkuperäisessä yhteydessään eli kokonaisina blogipostauksina.

Advertisement

Julkaissut Satu Haapala

Olen 50+ -vuotias Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, viestintävastaava, kv-koordinaattori, runoilija ja lauluntekijä Maskun Lemusta.

Ota osaa keskusteluun

7 kommenttia

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: