Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Elokuussa kesä jatkuu. Töissä elokuun alku saattaa olla hiljaista, mutta puolivälissä kuuta on täysi meno päällä. Silloin on hyvä muistuttaa itseään nauttimaan työpäivän lomassakin loppukesän hetkistä.

Aluksi on kuitenkin palattava hiukan heinäkuun viimeiseen viikkoon. Tein heinäkuun tuunauksia kevään ja alkukesän mittaan, enkä tuolloin tiennyt tarkemmin, mitä heinäkuun lopulla tulisi tapahtumaan.

Aloitin tällä viikolla Antti Quantan ja kumppanien Sisäisten matkojen matkatoimiston Kehotietoisuus II -verkkomatkan, jonka teemana on Seitsemän luomisen askelta. Aloituskerralla koimme mahdollisuuksien ulottuvuuden. Alussa Antti puhui uteliaisuudesta elämän mahdollisuuksia kohtaan. Katsoin kalenteriani, ja hymyilin.

teksti "Muistatko miltä tuntui olla utelias? Ihmetellä uusia asioita." "Vapaus ja monipuolisuus". Lisäksi keltakurjenmiekka ja kimppu valkoisia kukkia.

Elokuun ensimmäinen viikkoaukeama tulvii loppukesän hehkua sydämelle, silmille ja aivoille. Kun löysin aukeaman päävärit, en malttanut olla lisäämättä sopivan värisiä kuvia ja tekstejä vähän lisää…

Kalenterin aukeama vko 31 paljon värikkäitä kukkia ja tekstejä

Luomisen askelten matkateemana on toisella viikolla visio. Hiukan jo kurkistimme tähän suuntaan ensimmäisellä kerralla, kun tekemässämme harjoituksessa kysyttiin: Mistä nautin? Mikä herättää minut eloon? Mitä sisimmässäni haluaisin elämässäni kokea?

Kirjoitin vastaukseksi muun muassa, että haluan luoda kauneutta eri tavoin. Tämä kalenterituunauskin liittyy kauneuden luomiseen arjen keskelle.

Tavallaan teen tällä tavoin itselleni hyvinvointiani lisääviä mielen huoneita – ja toivon, että muutkin saavat niistä iloa, kun jaan niitä tässä blogissa.

Viikolla 32 alkaa töissä olla jo tohinaa: yhtä ja toista pitää saada työn alle, eteenpäin tai valmiiksi. Jottei homma menisi liian totiseksi kesäloman vapauden jälkeen, voi tehdä pieniä asioita, jotka saavat dopamiinitason nousemaan. Ne voivat olla myös työasioita, mutta taukojakin on tarpeen muistaa pitää.

Ja hengittäminen – siitä minun on edelleen muistutettava itseäni joka päivä.

Kuun puolivälin jälkeiselle viikolle on nyt jo sovittuna monta palaveria sekä sisäinen tiedotustilaisuus syksyn toimintaohjeista ja ajankohtaisista asioista. Koska tämä on joka vuosi se viikko, jolloin Turun AMK:n viestinnässä alkaa täystohina, halusin tehdä aukeamasta rauhoittavan ja muistuttaa itseäni luonnon hyvinvointivaikutuksista.

Elokuussa ajan kulku tuntuu kiihtyvän kuun loppua kohti. Muistan pitkäaikaisen kollegani ja hyvän ystäväni Anne Kuusiston sanat 2000-luvun alkupuolella, kun olin seuraavalla viikolla palaamassa äitiys- ja hoitovapaalta töihin ja murehdin etukäteen tulevaa kiirettä: ”Sinulla on ensi viikolla yhtä paljon aikaa kuin nyt.”

Olen palauttanut nuo sanat usein mieleeni, kun tuntuu, ettei aika riitä. Tunteestahan siinä on kysymys, aikaa kyllä on. Hengitys, hengitys, hengitys, ja sitten rauhallisesti järjestyksessä käsiksi seuraavaan tehtävään. Tai taukoon, jos siltä tuntuu.

Tässä kohtaa lähti ehkä vähän käsistä tämä koristelu, tai pikemminkin tarttui käteen…

Paitsi että syyskuun alku menee tästäkin ohi, mutta sen näet vasta elokuun lopussa!

Perhosten (eräästä) merkityksestä minulle voit lukea tästä virtuaalinäyttelyn postauksesta:

Itsensä arvostaminen – itselle puhuminen positiivisesti ja rohkaisevasti

Kuun loppuun laitoin jo valmiiksi ”parhaita oivalluksia”, vähän jäi vielä tilaa lisätä…

Kaikesta huomaa, että haluan kokea ja tehdä toisenlaisen syksyn kuin viime vuonna, jolloin työn mielekkyys kärsi jatkuvasta koronaviestinnästä enkä pystynyt palautumaan kunnolla. Tähän on kyllä luvassa parannusta myös työnjaon muutoksilla.

Hyvillä mielin siis kohti elokuuta – mielenkiintoista elokuuta myös sinulle!

Katso aiemmat vuoden 2021 kalenteripostaukset:

Seuraa blogia Blogit.fi-sivun kautta. Voit merkitä omat suosikkiblogit Seuraa-painiketta klikkaamalla, minkä jälkeen uudet postaukset näkyvät Blogit.fi-sivuston yläpalkin Seuraa-kohdan kautta.

Jos haluat tiedon uusista postauksista sähköpostiisi, löydät postausten lopusta kommenttikentän jälkeen Seuraa-kohdan, josta voit tilata postaukset itsellesi.

Saat jakaa blogin postauksia vapaasti, kunhan säilytät ne alkuperäisessä yhteydessään eli kokonaisina blogipostauksina.

Advertisement

Julkaissut Satu Haapala

Olen 50+ -vuotias Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, viestintävastaava, kv-koordinaattori, runoilija ja lauluntekijä Maskun Lemusta.

Ota osaa keskusteluun

5 kommenttia

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: