Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Jos yläselkä tuntuu olevan jumissa tai jäykkä, kokeile tätä liikettä. Voit samalla tunnustella, miltä kädellä piirtämäsi raja tuntuu. Tuoko se turvallisuuden tunnetta, vai nouseeko päällimmäiseksi jokin muu tunne?

Kun pidin Raisio-opiston ohjelmassa Askaisten koululla naisten jumppaa, tämä liike oli monen suosikki, koska sillä sai yläkropan jumit auki.

Teimme tätä yksinkertaista liikettä villasukkajumpan loppupuolella, villasukat tai lapaset kädessä, jolloin sormenpäät sai mukavasti liu’utettua lattiaa pitkin. Liikkeen voi hyvin tehdä myös ilman lapasia.

Käy kyljinmakuulle siten, että polvet ovat koukussa suorakulmassa vartaloon nähden. Alimmainen käsi voi olla koukussa pään alla tai suorana vartalon vieressä.

Vie päällimmäinen käsi hitaasti polvien luota taakse pakaraan saakka mahdollisimman lähellä lattiaa tai koskettaen sormilla tai kämmenselällä lattiaa.

Tuo käsi hitaasti takaisin samaa reittiä.

Tee liikettä samalle puolelle niin pitkään kuin tuntuu hyvältä. Vaihda sitten puolta.

Tunnustele myös, miltä liike tuntuu muualla kehossasi, sekä mielessäsi.

Voitko ehkä ajatella, että piirrät kädelläsi oman rajasi, jonka sisälle eivät muut saa ilman lupaa tulla, ja jossa olet turvassa?

Jos sinun on vaikeaa sanoa ”ei”, kokeile, voitko antaa käden liikkeen vahvistaa ajatusta, että sinullakin on rajasi, ja määrittelet ne itse.

Kuulostele, miltä nämä ajatukset kehossa ja mielessä tuntuvat. Ja nouseeko mieleesi tai tunteisiisi ehkä jotain muuta, joka haluaa liikkeen myötä tulla esiin?

Jos tietoisuuteesi ei nouse mitään tunteita tai ajatuksia, ei haittaa. Et tee mitään väärin. Jos jotain on tarpeen tulla tietoisuuteen, se tulee ajallaan.

Katso muut jumpat:

Seuraa blogia Blogit.fi-sivun kautta. Voit merkitä omat suosikkiblogit Seuraa-painiketta klikkaamalla, minkä jälkeen uudet postaukset näkyvät Blogit.fi-sivuston yläpalkin Seuraa-kohdan kautta.

Jos haluat tiedon uusista postauksista sähköpostiisi, löydät postausten lopusta kommenttikentän jälkeen Seuraa-kohdan, josta voit tilata postaukset itsellesi.

Saat jakaa blogin postauksia vapaasti, kunhan säilytät ne alkuperäisessä yhteydessään eli kokonaisina blogipostauksina.

Advertisement

Julkaissut Satu Haapala

Olen 50+ -vuotias Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, viestintävastaava, kv-koordinaattori, runoilija ja lauluntekijä Maskun Lemusta.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: