Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Syyskuussa kalenterista löytyy työntäyteisten viikkojen lisäksi paljon vaaleanpunaista, yksi sininen aukeama, palautumisesta muistuttavia tekstejä – jopa yksi vitsi, jotta muistaisin pitää huumorin mukana arjessa.

Kalenterituunaukset toimivat minulle samaan tapaan kuin tekemäni fiiliskortit – ne muistuttavat, minkälaisia fiiliksiä, ajatuksia ja asioita haluan arkeeni sisällyttää. Lisäksi niiden kokoaminen lehdistä ja mainoksista on terapeuttista.

Syyskuun alku lähti liikkeelle yläreunan keltavioleteista pikkuorvokeista ja tekstistä ”luonnon läheisyys, rauha ja hiljaisuus”.

Sävymaailma vaaleni kohti vaaleanpunaista, jota luonnonläheiset ja toisaalta kirkkaat ja tummat tehostevärit täydentävät.

Näyttää siltä, että pääsemme lähtemään syyskuun alkupäivinä etätöihin mökille hetkeksi aikaa. Posiolla sävyt ovat ehkä jo syksyisemmät – onkin mahtavaa päästä näkemään mökkiympäristö syyskuun väreissä!

Seuraava viikko onkin sitten seesteisen sininen. Keskiviikoksi olin ilmoittautunut Hengitys ja runous -nimiseen koulutukseen, mutta se jouduttiin peruuttamaan osallistujien vähyyden takia. Kynttiläkuva muistuttaa kuitenkin minua näiden asioiden tärkeydestä, samoin aukeaman muut kuvat ja tekstit.

Viikko 37 on jälleen täynnä vaaleanpunaisen sävyjä. Kuvausvaiheessa en ollut vielä merkinnyt työpalavereja kalenteriin muutamaa lukuunottamatta.

Kuvaustaustana on paperikollaasina tekemäni laminoitu kirjoitusalusta, joka on normaalisti säädettävällä pöydällä läppärin alla. En halunnut, että koneesta tulee valkoiseen pöydänpintaan ikäviä jälkiä. Tein samaan syssyyn kirjoitusalustan myös pöytäkoneen näppäimistön alle vanhaan työpisteeseen, sekä A4-kokoisen hiirimaton.

Kodin Kuvalehdestä löytämäni vitsi nauratti niin, että halusin sen mukaan keskelle työntäyteistä syyskuuta.

Viikolta 38 löytyy tasapainoon ja palautumiseen liittyviä tekstejä. Aukeamakuvassa alta pilkottaa vanhasta kalenterikuvasta tekemäni hiirimatto. Laminointi päälle ja sinitarrat alle, niin pysyy paikoillaan.

Lauantaina 25.9. pidän Raisio-opiston ohjelmaan kuuluvan yleisöluennon 14 keinoa palautumiseen. Aika osuva on minusta tuo kommentti, että ”…mitä jos pyrkisimmekin siihen, että olemme jatkuvasti palautuneessa tilassa, ja sieltä tehdään vierailuja ponnistelun puolelle?”.

Sitaatti on Liisa Uusitalo-Arolan, joka on muun muassa kouluttaja, tietokirjailija, psykoterapeutti ja työnohjaaja.

Aivan ilmeisesti en ole ainoa, joka haluaa opetella palautumista, sillä luennon paikat täyttyivät nopeasti, ja varasijoillakin on monta jonossa. Ehkä nyt pystytään jonosta ottamaan muutama osallistuja lisää, kun kokoontumisrajoitukset poistuivat. Tilana meillä on Lemun koulun liikuntasali, joten pystymme olemaan väljästi.

Seuraavana päivänä on 28. hääpäivämme ❤

Olen syksy
hääpäivämme syksy,
liekit leviävät latvasta toiseen
likemmäs runkoa
kevein värein
ja syvin.
Sumusifonki kerroksittain
valahtaa alas.

Satu Haapala, Pirunpelto

Syyskuun lopusta löytyvä vinossa oleva teksti on jo sinällään rauhoittava, vaikka liittyykin aukeaman toisen sivun kuvaan. Koko aukeaman näet lokakuun kalenteripostauksessa!

Katso aiemmat vuoden 2021 kalenteripostaukset:

Seuraa blogia Blogit.fi-sivun kautta. Voit merkitä omat suosikkiblogit Seuraa-painiketta klikkaamalla, minkä jälkeen uudet postaukset näkyvät Blogit.fi-sivuston yläpalkin Seuraa-kohdan kautta.

Jos haluat tiedon uusista postauksista sähköpostiisi, löydät postausten lopusta kommenttikentän jälkeen Seuraa-kohdan, josta voit tilata postaukset itsellesi.

Saat jakaa blogin postauksia vapaasti, kunhan säilytät ne alkuperäisessä yhteydessään eli kokonaisina blogipostauksina.

Advertisement

Julkaissut Satu Haapala

Olen 50+ -vuotias Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, viestintävastaava, kv-koordinaattori, runoilija ja lauluntekijä Maskun Lemusta.

Ota osaa keskusteluun

5 kommenttia

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: