Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Viikon arkipäiviin mahtui aikatauluja ja leppoisaa lomaa, tapaamisia ja yksin kotona -ylellisyyttä sekä tunteita laidasta laitaan.

Maanantain etäpäivä ja tiistain kampus- ja kaupunkipäivä olivat aika tiukkaan aikataulutettuja, mutta pysyin kokousten ja tapaamisten aikatauluissa. Pidin hengittelytaukoja useampaan otteeseen.

Roosa nauha -tuotteita näkyy jälleen mainoksissa ja kaupoissa. Teema tuli erään tapaamisen myötä lähemmäs kuin moneen vuoteen. Tunteita myllertävä tapaaminen, jota en tule unohtamaan.

Kaupunkipäivän päätteeksi kävin piipahtamassa äidin luona. Vaihdoimme kuulumisia, ja vein hänelle muutaman lehden, joissa oli ristikko. Äiti oli ostanut meille yhteiseksi joululahjaksi Hanna Brotheruksen Ainoa kotini -kirjan!

Kahden päivän syysloma alkoi keskiviikkoaamuna, ja samaan aikaan mies ja koira lähtivät mökkireissulle. Viestintävarusmies oli lomaliesussa, joten päiväni täyttyi lauluharjoituksista, esiintymisasujen valinnasta oppilaskonserttiin ja marraskuun yhteisnäyttelyn avajaisiin, sekä kalenterituunauksesta. (Vaikka piti kirjoittaa nuotteja puhtaaksi… ”Asiat tärkeysjärjestykseen”, lukee kalenterituunauksissa tällä viikolla, hups!)

Ensi vuoden kalenterin aloitusaukeama. Ehkä valmis, ehkä ei… mitä mieltä olet? Tällä kertaa kierrätysmateriaalien lisäksi mukana myös lahjaksi saatua koristeteippiä.
Kalenteri on Maaret Kallion Lujasti lempeä -kalenteri.

Lisäksi kävin hakemassa lötköihin hiuksiini taas kiharat, ja luin Helena Luukkosen Parantava sateenkaari -väriterapiaopasta.

Illalla pidin runo- ja äänimeditaation Lemun kirjastossa. Luin Katri Valan runoja, ja lopuksi lauloin yksinkertaisia sävelkulkuja eri vokaaleilla. Teen joka kerta hieman erilaista äänimeditaatiota, ja tällä kertaa oli vuorossa vokaalit.

Yksi osallistuja kertoi saaneensa kyyneleet silmiin äänestäni, kun luin Katri Valaa, ja toinen, kun lauloin. Jokainen lähti rentoutuneena – ja itse en olisi voinut olla onnellisempi!

Torstaiaamuksi sähköyhtiö oli ilmoittanut sähkökatkon kello 9–12. Lomasta huolimatta nousin siis ajoissa, söin ylimääräisen leivän (gluteenittomat leivät pitää lämmittää) ja vielä vähän riisipuuroa päälle. Laitoin teetä termariin. Pelkällä hedelmävälipalalla ja tavallisella aamupalalla en olisi jaksanut viivästyneeseen lounaaseen asti.

Ehdin vielä harjata hampaatkin sähköhammasharjalla ennen yhdeksää.

Toiset osaavat ottaa rennommin. Varusmies vääntäytyi kello 9.01 sängystään kokeilemaan, vieläkö ehtisi kiehauttaa veden nuudeleita varten. No, ehtihän tuo, sähköt menivät vasta 10.04, ja tulivat takaisinkin tuntia ilmoitettua myöhemmin. Onneksi olin syönyt aamulla hyvin, tikka masala valmistui vasta puoli kahdelta.

Ennen etälaulutuntia tein (liian pitkän tauon jälkeen) Vocal Yoga -harjoituksia. Ääni kulkikin sen jälkeen tosi hyvin!

Postilaatikkolenkki tuntui oudolta, kun kävelin ihan yksin, ilman koiraa.

Sain Tiltu Nurmiselta hyviä uutisia: joulukuuksi oli mahdollisuus saada näyttely Myllyssä sijaitsevaan Raision seurakunnan tilaan, joka on Myllyn asiakkaiden ja henkilökunnan olohuone ja levähdyspaikka.

Näyttelyn nimeksi on tulossa ”Valon pilkahduksia”, ja teemaksi ilo, myötätunto, anteeksianto ja sisäinen rauha. Kokosin jo aiemmin kesällä runoja, jotka nyt pääsevät esille Tiltun öljyvärimaalauksista otettujen kuvaotosten kanssa.

Torstaina luonnostelin vielä marraskuun näyttelyn tiedotetta. ”Naisen ääni muinaisuudesta tulevaisuuteen” -yhteisnäyttelystä Tiltun sekä Veera Ruohomäen kanssa onkin tulossa aika huikea! Avajaisia vietetään Runoviikolla torstaina 11.11. kello 18 Lemun kirjastossa. Laitan näyttelyn tiedotteen blogiini aivan lähipäivinä.

Lopulta sain itseni MuseScore-ohjelman pariin kirjoittamaan nuotteja puhtaaksi, jotta klarinetisti saisi kappaleen harjoiteltavaksi. Sain kaksiosaisen kappaleen ensimmäisen osan valmiiksi. Isoveli oli kirjoittanut ensimmäistä osaa pitkälle; se helpotti huomattavasti, kun itse vasta opettelen ohjelmaa. Tällä kertaa opin, miten tehdään neljäsosa- ja kahdeksasosatauot.

Perjantaiaamupäivän tein etätöitä kotona, ja iltapäivän olin kampuksella. Mennessä heitin varusmiehen Kupittaalle – seuraavat neljä viikkoa jälleen kiinni.

Ja nyt minulla on edessäni neljä tai viisi päivää yksin kotona! Se onkin tarpeen, sillä Carmenin Habaneran sanat eivät vielä suju ulkoa, ja oppilaskonserttiin on enää kaksi viikkoa…

Vaikka viikon aikana tapahtui kaikenlaista, toteutuivat silti kalenterin muistutukset vapaan pitämisestä, tasapainosta, hetken levosta, nauttimisesta ja teehetkistä!

Millainen viikko sinulla on ollut?

Seuraa blogia Blogit.fi-sivun kautta. Voit merkitä omat suosikkiblogit Seuraa-painiketta klikkaamalla, minkä jälkeen uudet postaukset näkyvät Blogit.fi-sivuston yläpalkin Seuraa-kohdan kautta.

Jos haluat tiedon uusista postauksista sähköpostiisi, löydät postausten lopusta kommenttikentän jälkeen Seuraa-kohdan, josta voit tilata postaukset itsellesi.

Saat jakaa blogin postauksia vapaasti, kunhan säilytät ne alkuperäisessä yhteydessään eli kokonaisina blogipostauksina.

Advertisement

Julkaissut Satu Haapala

Olen 50+ -vuotias Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, viestintävastaava, kv-koordinaattori, runoilija ja lauluntekijä Maskun Lemusta.

Ota osaa keskusteluun

3 kommenttia

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: