Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Keskittynyttä hiusten näpräämistä, läppärien ruutujen tarkkailua, Hymyilevä Apollo, suklaasortuminen, sähköinen joulukortti. Projektipajalaisten hauskat tarinat. Muun muassa niistä oli tämä viikko tehty.

Maanantai 1.11.

Maanantaiaamu alkaa kello 7.30 syksyn yhteishaun valintakoevalvonnan nimenhuudolla ICT-Cityn aulassa. Olen vastuuvalvojana Delta-auditoriossa, jonne on tulossa noin 50 kokelasta. Joka toinen paikka käytössä, ja hyvin hakijat noudattavat maskisuositusta.

Ennen kuin koe Deltassa pääsee alkamaan, muutama hakija siirretään IT-luokkaan varakoneille koneittensa teknisten ongelmien takia, ja kaksi älykelloa, joita ei saatu sammutettua, otetaan talteen ja viedään aulavalvojalle. Lisäksi yksi langaton hiiri yrittää päästä mukaan kokeeseen, mutta se siirretään hallitusti hakijan reppuun. Myös yhden kokelaan oma muistiinpanolehtiö päätyy takavarikkoon.

Koe sujuu rauhallisesti. Kenenkään näytöllä ei näy vääränlaista laskinta tai muuta sisältöä. Kahdeltatoista kovaääninen hälytys pelästyttää minut hetkeksi, ennen kuin muistan, että on kuun ensimmäinen maanantai.

Kokeen päätyttyä ehdin syödä eväät ja katsoa sähköpostit ennen tiimipalaveria, josta lähden suoraan kotikulmille näyttelyn ripustusta laittamaan. Aurinko pilkistää, ja autoradion Kasarilta soi Nenan 99 Luftballoons.

Pakko sanoa, että yhteisnäyttelystämme tulee jälleen kerran upea ja mielenkiintoinen. Jos et vielä tiennyt, niin mukana on Veera Ruohomäeltä muun muassa kolme värjättyä naarashirven kalloa, Tiltu Nurmiselta seitsemää chakraa kuvaavat akvarellikollaasit ja minulta viisi runotaulua.

Ehdin jonkin aikaa palautua kotona ennen illan säestysharjoitusta sunnuntain oppilaskonserttia varten.

Tiistai 2.11.

Valintakoevalvonnassa varahenkilönä, paikalla jälleen kello 7.30. Sairastumisia on tullut muutama, mutta varahenkilöitä on useita, ja minä saan tehtäväkseni opastaa hakijoita tullessa oikeisiin paikkoihin. Tilojen opasteet on tänä vuonna kyllä tehty erittäin näkyviksi, joten ohjaaminen oikeaan paikkaan on helppoa.

Muistutan hakijoita käymään vessassa mieluiten ennen ilmoittautumista, koska sen jälkeen vessakäynneille tarvitaan saattaja mukaan. Salivalvojia ja saattajiakin on kyllä tarpeeksi.

Vapaudun kokeen alettua omiin töihini, ja ehdin hyvin mukaan yksikön viikkopalaveriin. Eväslounaan jälkeen teen hetken keskeneräisiä töitä ennen Unelmien työpäivän viestintäsuunnittelupalaveria.

Työpäivän jälkeen käyn äidin kanssa viemässä kynttilän isän haudalle. Vältymme Pyhäinpäivän ruuhkalta. Rauhallinen kävely hautausmaalla tekee hyvää. Aurinko on laskemassa.

Keskiviikko 3.11.

Kolmas valintakoeaamu, herätys 5.45. Pimeällä ja tihkusateisella Kustavintiellä riittää ohittelijoita. Ressu Redfordin Saturnuksen renkaat saa hyräilemään.

Olen kahden opiskelija-assistentin kanssa salivalvojana Beta-auditoriossa. Hiljainen sali on täynnä sanatonta viestintää. Asennot kertovat keskittymisestä, välillä hengähtämisestä. Hiusten näprääminen ja pään raapiminen ovat sijaistoimintoja, joita ihminen tekee joutuessaan ratkomaan ongelmia. Tiede-lehden väittämä on helppo uskoa, kun tarkkailee salia.

Kun joku oikaisee selkänsä ja venyttelee hartioitaan tai niskaansa, minunkin tekee mieli venytellä. Ja venyttelenkin. Salin takaosassa voi rauhassa tehdä venyttelyjä, kuitenkin katse tiukasti salissa ja kokelaissa.

Jälleen pikainen eväslounas neloskerroksen kahvihuoneessa, ja samalla katson sähköpostit puhelimesta. Kokoan tavarat ja lähden pienen happihypyn päähän Lempparille, jossa tapaamme Projektipaja 58:n opiskelijat. Työparini viestintäpalveluista osallistuu Teamsin kautta.

Pajalaiset ovat saaneet tehtäväksi miettiä lyhyitä esittelytarinoita Turun AMK:n nykyhetken toiminnasta Kupittaan alueella. Tekstien on tarkoitus toimia uuden kampusrakennuksemme EduCityn tilojen nimien historiallisten tarinoiden vastineina.

Hauskoja ja informatiivisia esittelytekstejä opiskelijat ovatkin saaneet aikaiseksi! Vielä on muutama viikko aikaa viimeistelylle.

Jään Lempparille hetkeksi tekemään töitä, ja lähden laulutunnille – ensimmäiselle läsnätunnille sitten koronan alkamisen. Tunnit ovat sujuneet hyvin etänä, mutta viimeisellä tunnilla ennen konserttia on hyvä nähdä kasvokkain.

Keskiviikkoilta päättyy Raisio-opiston tämän syksyn viimeiseen runo- ja äänimeditaatioon. Kevyttä venyttelyä, Edith Södergrania, Leinon Hymyilevästä Apollosta osa. Lopuksi laulan jotain, mitä voisi kutsua intuitiiviseksi tai meditatiiviseksi lauluksi.

Kerään osallistujilta palautetta tekemäni pienen palautelomakkeen kautta. Jatkoa toivotaan.

Torstai 4.11.

Kolmen aikaisen aamulähdön jälkeen etäpäivä tuntuu ihanalta, vaikka työlistaa on kertynyt alkuviikon aikana. Käyn läpi yksikön ja tiimin Teams-keskusteluja, ja saan edistettyä monia asioita, kuten sähköistä joulukorttia ja Unelmien työpäivän tapahtumaa nettisivuillemme.

Sadekeli ei haittaa: ikkunasta näkyy vihreää nurmikkoa ja havupuita.

Ennen neljää koira tulee viereen istumaan ja katsoo sillä silmällä, että olisi aika lähteä lenkille. Pääsen tekemään aamulenkin lisäksi myös iltapäivälenkin poutasäässä.

Sorrun syömään kaksi palaa merisuolasuklaata iltapäivällä. Se kostautuu harjoitellessani myöhemmin, kun mies on lähtenyt kylmäuintiin ja minä jään kotiin koiravahdiksi. Ääni on tukkoinen eikä toimi kunnolla. Nyt on pysyttävä tiukkana!

Perjantai 5.11.

Jatkan etänä tehtävälistan purkua. Kymmeneltä on Talk-verkkolehden toimituspalaveri Teamsissa. Pohdimme teemalehtien päätoimittajien kanssa muun muassa lehden artikkelien markkinointia ja käsittelemme opiskelijatöihin pohjautuvan uuden julkaisualustan suunnitelmaa.

Lounaan jälkeen kirjoitan kokousmuistion ja vien sovitut asiat eteenpäin. Juoksevien asioiden lisäksi ehdin vielä täyttää kehityskeskustelulomakkeen ensi viikon keskustelua varten.

Mies alkaa kuoria perunoita, ja minä lähden koiran kanssa reippaalle lenkille. Siihen on mukava päättää työviikko.

Ensi viikolla olen EduCityn Service Centressä viestinnän päivystäjänä, joten kolme kampuspäivää jälleen tiedossa – onneksi ei kuitenkaan aivan näin aikaisia aamulähtöjä!

Lue myös:

Perjantaipalasia 22.10.2021

Seuraa blogia Blogit.fi-sivun kautta. Voit merkitä omat suosikkiblogit Seuraa-painiketta klikkaamalla, minkä jälkeen uudet postaukset näkyvät Blogit.fi-sivuston yläpalkin Seuraa-kohdan kautta.

Jos haluat tiedon uusista postauksista sähköpostiisi, löydät postausten lopusta kommenttikentän jälkeen Seuraa-kohdan, josta voit tilata postaukset itsellesi.

Saat jakaa blogin postauksia vapaasti, kunhan säilytät ne alkuperäisessä yhteydessään eli kokonaisina blogipostauksina.

Advertisement

Julkaissut Satu Haapala

Olen 50+ -vuotias Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, viestintävastaava, kv-koordinaattori, runoilija ja lauluntekijä Maskun Lemusta.

Ota osaa keskusteluun

2 kommenttia

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: