Nyt uskallan jo kertoa uutisen julkisesti: aloitan vuodenvaihteessa uudessa työssä – ja saan silti jatkaa myös viestintähommia tutussa, mahtavassa yksikössä ja tiimissä!
Minut valittiin Terveys ja hyvinvointi -sektorimme kansainvälisen koordinaattorin tehtävään, 50 prosentin työajalla. Autan vaihtoon lähteviä opiskelijoitamme erilaisin ohjeistuksin, ja neuvottelen vaihtopaikkojen kanssa opiskelu- ja harjoitteluvaihtojen ajankohdista ja sisällöistä.
Kansainvälinen toiminta on kiinnostanut minua opiskeluajoista lähtien. Työurani alkuvaiheessa työskentelin samalla nimikkeellä, kansainvälisenä koordinaattorina, viestintätoimistossa. Työnkuva oli tietysti kovin erilainen: toimin Saksaan perustettavan tytäryhtiön yhteyshenkilönä Suomesta käsin. Neuvontaa ja tukea tämäkin tehtävä piti sisällään.
Elämä heitti minut sitten viestintäalalle, jonka kyllä koen omakseni. Katsottuani Turun AMK:n organisaatiota reilut 20 vuotta lähes samojen silmälasien läpi tekee kuitenkin mieli katsoa välillä vähän toisesta näkökulmasta. Minua kiinnostaa myös opiskelijoiden auttaminen eteenpäin sekä heidän opinnoissaan että kansainvälistymisessä.
Kun kävin syksyllä keskusteluja esihenkilöni kanssa, kerroin, että voisin tehdä jotain ihan uuttakin. Hän suhtautui ymmärtävästi, ja lupautui suosittelijaksi. Tästä hänelle iso kiitos!
Muistan, miten viime vuoden syksyllä, kun toimimme osittain kampuksilla jonkin aikaa, olin päivystämässä viestinnän palvelupisteellä EduCityssä. Vieressä oli kansainvälisten palvelujen piste, jossa jonotti vastikään meille vaihtoon saapuneita ulkomaalaisia opiskelijoita.
Ajattelin, että vitsit, olisikin kivaa olla tuolla töissä.

Nyt toiveeni toteutuu melkein sellaisenaan, vaikken sanonut sitä edes ääneen! Melkein sellaisenaan, koska tehtäväni liittyvät pääasiassa lähtevien opiskelijoiden neuvontaan ja tukipalveluihin. On silti mielenkiintoista päästä näkemään, miten opiskelijavaihto oikeasti toimii (toivottavasti pandemiatilanne helpottaa ja vaihtoja voidaan toteuttaa!). Pääsen toki tekemään myös kansainvälisten viikkojen järjestelyjä.
Aikoinaan omiin opintoihini Turun yliopiston silloisella kääntäjänkoulutuslaitoksella kuului pakollinen kieliharjoittelu pää- ja sivukielen osalta. Vaihdossa minulla ei ole ollut mahdollisuutta käydä. Kieliharjoitteluistani Saksassa ja Ranskassa on muutama kymmenen vuotta… Kolmas opiskelukieleni englanti taitaakin olla sujuvin vieras kieleni nykyään.
Käymme parhaillaan viestintätiimissä keskusteluja siitä, mitä tehtäviä kukin jatkossa hoitaa, ja millaista osaajaa haemme joukkoomme lisäksi tekemään puuttuvaa viittäkymmentä prosenttia (varmastikin ensisijaisesti sisäisenä tehtäväkiertona). Tässä on hyvä mahdollisuus myös muille tiimiläisille katsoa omaa tehtäväkuvaansa uudesta näkökulmasta. Joitakin palasia on jo loksahdellut kohdalleen.
Ihanaa on myös se, että saan pitää osan viestintätehtävistä ja upeat työkaverit. Saan lisäksi toisen mukavan esihenkilön sekä uuden tiimin.
Tärkeänä tukiverkostona toimii kansainvälinen tiimi, jonka vetäjän, kansainvälisten asioiden päällikkömme kanssa olen samaan aikaan opiskellut kääntiksessä. Hänen kanssaan olemme yhdessä myös selvitelleet kansainväliseen toimintaamme liittyviä viestintäasioita.
Varmasti kahden yksikön ja kahden erilaisen tehtäväkentän kanssa joutuu tasapainoilemaan, ja aikatauluhaasteita on odotettavissa. Luotan kuitenkin sekä tiimien että esihenkilöiden tukeen – ja myös itseeni siinä, että osaan laittaa rajat silloin kun niitä tarvitaan.
Viestintäpalveluihin tulee tämän myötä lisää ymmärrystä ja tietoa opiskelijavaihdoista, ja kenties minä voin tuoda kansainväliseen toimintaan jotain uutta viestinnällistä ajattelua. Win-win, kuten esihenkilöni totesi, kun kerroin hakevani tähän tehtävään!

Seuraa blogia Blogit.fi-sivun kautta. Voit merkitä omat suosikkiblogit Seuraa-painiketta klikkaamalla, minkä jälkeen uudet postaukset näkyvät Blogit.fi-sivuston yläpalkin Seuraa-kohdan kautta.
Jos haluat tiedon uusista postauksista sähköpostiisi, löydät postausten lopusta kommenttikentän jälkeen Seuraa-kohdan, josta voit tilata postaukset itsellesi.
Saat jakaa blogin postauksia vapaasti, kunhan säilytät ne alkuperäisessä yhteydessään eli kokonaisina blogipostauksina.