Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Kysyin aiemmin postauksessa Kaikessa on kyse tasapainosta, minkä asioiden olisi hyvä olla tasapainossa elämässäni, jotta voin hyvin. Löysin yhdeksän tasapainoparia, joista yksi oli ”liike ja lepo”.  Laitoin tällä viikolla ylös, miten nämä toteutuvat marraskuun arjessani.

Kalenterituunauksissani on tällä viikolla teksti ”liikunta ja rentoutuminen ja niiden määrä tasapainossa”. Lepo ja rentoutuminen eivät ole aivan sama asia – molempia tarvitaan riittävästi! Lepo ei kuitenkaan onnistu, jos ei pysty rentoutumaan. Tähän auttavat muun muassa päivän mittaan pidetyt palauttavat tauot.

Sain parisen viikkoa sitten takaisin kadoksissa olleen motivaationi liikkumiseen. Haluan pikku hiljaa palauttaa etenkin lihaskuntoni hyvälle tasolle. Kuten kävi ilmi lihasvoiman ja kehonhallinnan mittauksissa lokakuussa, parantamisen varaa on.

Kirjaamisella haluan tuoda itselleni näkyviin, miten oikeasti toteutan aikomustani – ja toisaalta kannustaa itseäni liikkumaan.

Maanantai

Oli minun vuoroni lähteä koiran kanssa aamulenkille, mutta muutama pakkasaste oli liikaa lämpöä rakastavalle Sirulle. Hän ei suostunut lähtemään pihaa pidemmälle. Mies sitten kävi lenkillä hänen kanssaan myöhemmin, kun tuli takaisin aamuvarhaisen työasioilta.

Tein kuitenkin ennen työpäivän alkua 10 minuutin aamujumpan. Työpäivän keskellä tein kahden ja puolen minuutin Selkäliiton taukojumpan, ja illalla olimme yhdessä parinkymmenen minuutin iltalenkillä.

Pidin työpäivän keskellä myös pienen lepohetken pitkälläni, silmät kiinni. Keho ja mieli rentoutuivat. Lisäksi sain levätä fysioterapeutin käsittelyn aikana.

Varsin sopusuhtainen päivä, sanoisin. Ei tällä liikunnalla tosin lihaskuntoa vielä rakenneta, mutta parempi kuin ei mitään!

Tiistai

Yhteisten palvelujen kehittämispäivä. Paljon istumista. Osana ohjelmaa vedin runo- ja äänimeditaation, jossa oli aluksi hieman venyttelyä, sen jälkeen rentoutumista. Rentouduin siinä itsekin, vaikken ihan alfa-taajuuksille unen ja valveen rajoille kuten osa osallistujista.

Päivä sisälsi muutakin rentouttavaa ohjelmaa, kuten taide-esityksiä sekä työkavereiden kanssa jutustelua lounas- ja kahvitauoilla.

Olin suunnitellut tekeväni tiistai-iltana kokonaisen jumpan kotona, mutta työpäivä jatkui kehittämispäivän jälkeen, ja sitten en enää jaksanut. Soitin äidille, ja puhelun aikana tein oikean käden vahvistavia ja kuntouttavia liikkeitä sekä koko kehon venyttelyjä. Yhteinen koiralenkki illalla oli päivän ainoa ulkoiluhetki.

Päivä jäi hieman puutteelliseksi liikunnan osalta.

Keskiviikko

Osallistuin päivällä opiskelijoiden pitämään Sun hyvä breikki -taukoon, jossa tällä kertaa olikin vuorossa kehotietoisuus. Kevyiden venyttelyjen kautta mentiin hengitellen rentoutumisen puolelle.

Pidin lisäksi muutaman minuutin oman taukojumpan lounaan jälkeen, ja kävin puoli neljän maissa koiran kanssa reippaalla vartin lenkillä ennen hämärän laskeutumista.

koira leikkii pallon kanssa

Illalla rentouduin hetken Netflix-sarjan parissa yhdessä puolison kanssa. Jakson päättyessä vääntäydyin sohvalta ja tein 15 minuutin käsipaino- ja lihaskuntojumpan kaartinjääkärin linkkaaman Kaartin soittokunnan kuviomarssivideon tahtiin. Iltalenkki oli vakio, 20 minuuttia rauhallista kävelyä. Icebugit olivat tarpeen liukkaalla tiellä.

Aika tasapainoinen keskiviikko mielestäni.

Torstai

Aamupäivällä tein 10 minuutin reippaan taukojumpan kevyiden käsipainojen kanssa. Rentoutumishetkiä en saanut työpäivän keskelle sopimaan.

Iltapäivällä kävimme Sirun kanssa vauhdikkaalla vartin postilaatikkolenkillä.

sumuista peltoa ja metsää

Illalla tein vielä 10 minuuttia käsipaino- ja lihaskuntoliikkeitä, ja vastapainoksi lepäsin suunnilleen saman ajan ihan silmät kiinni kuunnellen Sisäisten matkojen matkatoimiston Maanantaimatkaa, johon en maanantaina jaksanut livenä osallistua. Aiheena oli tällä kertaa aito ja rakentava ilmaisu.

Oikea olkapää muistutti nukkumaan mennessä, että käsipainoliikkeet menivät vähän överiksi. Muuten oikein hyvä päivä.

Perjantai

Aamupäivällä muutaman minuutin ilmanyrkkeily ja höyryjen puhaltaminen ulos.

Iltapäivälenkki pelasti päivän liikuntasaldon: 20 minuuttia reipasta ulkoilua vaihtelevassa maastossa metsäpolulla.

Perjantai-ilta menee todennäköisesti rentouttavan tekemisen merkeissä, ei tosin pikkujouluissa. Siitä lisää myöhemmin!

Kokonainen, vähintään puolentunnin jumppa tai pidempi kävelylenkki jäivät arkipäiviltä tekemättä ja lepäävät viikonlopun harteilla.

Miltä sinun viikkosi näyttäisi? Innostutko kirjaamaan ylös oman arkiviikkosi liikunta- ja rentoutumishetket?

huurteinen kuusenoksa

Jos kaipaat vaihtelua kotijumppiin, kokeile näitä:

Seuraa blogia Blogit.fi-sivun kautta. Voit merkitä omat suosikkiblogit Seuraa-painiketta klikkaamalla, minkä jälkeen uudet postaukset näkyvät Blogit.fi-sivuston yläpalkin Seuraa-kohdan kautta.

Jos haluat tiedon uusista postauksista sähköpostiisi, löydät postausten lopusta kommenttikentän jälkeen Seuraa-kohdan, josta voit tilata postaukset itsellesi.

Saat jakaa blogin postauksia vapaasti, kunhan säilytät ne alkuperäisessä yhteydessään eli kokonaisina blogipostauksina.

Advertisement

Julkaissut Satu Haapala

Olen 50+ -vuotias Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, viestintävastaava, kv-koordinaattori, runoilija ja lauluntekijä Maskun Lemusta.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: