Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Vuoden 2022 kalenterissani, Maaret Kallion Lujasti lempeä -kalenterissa, on tammikuun kohdalla ”Jälkimainingeissa” -tehtävä. Siinä on tarkoitus pohtia päättynyttä vuotta.

Otin pienen varaslähdön ja kirjoitin pohdintoja aukeamalle jo nyt joulukuussa. Kirjoitin, miten vuosi yllätti, mitä hyvää ja huonoa siihen mahtui, minkälaiset hetket olivat painuneet mieleen.

Sen jälkeen jäin miettimään, mitä sellaista olen vuoden aikana oppinut, minkä haluan muistaa tämän vuoden jälkeenkin. Löysin nämä kolme oppia.

  1. Ole rehellinen niin itsellesi kuin muillekin.

Jos jokin asia elämässä ei tunnu enää omalta tai sopivalta, tai jos voimat eivät tahdo riittää, myönnä, että on aika tehdä jotain. Ratkaisut löytyvät kyllä, kun ensin olet rehellinen itsellesi, ja otat sen jälkeen asian puheeksi niiden kanssa, jotka ovat jollain tavalla osallisina asiassa.

Luota siihen, että asiat menevät niin kuin on tarkoitus.

Kun uskalsin myöntää, että työni ei enää tarjoa minulle kaikkea sitä, mitä työltä toivon, avautui ovi uusiin mahdollisuuksiin.

2. Suuntaa kohti unelmiasi.

Pienin tai suurin askelin. ”Joskus on tarpeen ottaa iso askel”, sanoi mieheni, kun nuorena epäröin, voinko lähteä pääkaupunkiseudulle töihin.

Askeleet voivat yhtä hyvin olla fyysisellä tasolla pieniä – monesti isoimmat loikat tehdäänkin pään sisällä. Sen jälkeen käytännön toteutus voi edetä omalla painollaan, kunkin tilanteen mukaan. Joskus kiertoteitä, mutta askel kerrallaan eteenpäin, kohti unelmia.

Päätin alkaa toteuttaa unelmaani omasta sävellyskonsertista. Jos koronatilanne sallii, konsertti toteutuu 27. maaliskuuta.

Kehittelin runomeditaatiota runo- ja äänimeditaatioksi. Työkaverin sanojen rohkaisemana hain uudelleen tavaramerkkiä, ja tällä kertaa hakemus meni läpi. Aiemmasta hakemuksesta viisastuneena osasin muotoilla tavaramerkin erottuvaksi: Runo- ja äänimeditaatio Resonanssi®.

3. Rentoudu.

Muista levätä riittävästi! Tämä oppiläksy on oikeastaan perua jo ensimmäiseltä koronavuodelta, mutta ymmärsin sen vasta tänä vuonna, kun jouduin pysähtymään sairauslomalla.

Tähän liittyen haluan muistuttaa itselleni vielä: Asioilla on taipumus järjestyä. Sinä osaat kyllä. Jos et osaa, niin opit. Nauti jokaisesta uudesta asiasta, jonka teet, yhtä hyvin kuin vanhoista tutuista rutiineista.

Ehkä olisi hyvä myös palauttaa mieleen 15 zen-askelta työpäivän aikana.

Mitä sinä olet oppinut vuonna 2021?

Seuraa blogia Blogit.fi-sivun kautta. Voit merkitä omat suosikkiblogit Seuraa-painiketta klikkaamalla, minkä jälkeen uudet postaukset näkyvät Blogit.fi-sivuston yläpalkin Seuraa-kohdan kautta.

Jos haluat tiedon uusista postauksista sähköpostiisi, löydät postausten lopusta kommenttikentän jälkeen Seuraa-kohdan, josta voit tilata postaukset itsellesi.

Saat jakaa blogin postauksia vapaasti, kunhan säilytät ne alkuperäisessä yhteydessään eli kokonaisina blogipostauksina.

Advertisement

Julkaissut Satu Haapala

Olen 50+ -vuotias Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, viestintävastaava, kv-koordinaattori, runoilija ja lauluntekijä Maskun Lemusta.

Ota osaa keskusteluun

1 kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: