Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Kuvittele, että makaat suuren, vanhan puun alla. Aurinko paistaa oksien välistä ja luomien läpi.

Tunnet muiden läsnäolon, tuttujen ja vähän tuntemattomampien, vaikka kaikki ovat hiljaa omassa maailmassaan. Kuulet lintujen kevätlaulua, aaltojen kohinaa kauempaa. Oman hengityksesi äänen.

Kuvittele, että nouset pikkuhiljaa ylös. Pienen lämmittelyn jälkeen lähdet muiden kanssa kävelemään rantapolkua.

penkki meren rannassa

Vaikka kävellessä tulee parannettua niin työasiat kuin muukin maailma, ehdit silti huomata kiurunkannukset polun varressa, auringon ja merituulen kasvoillasi, hiirenkorvilla vihertävät oksat polun varrella ja yllä. Kilometrejä kertyy melkein huomaamatta lähes kuusi.

vaaleanvihreänä kukkiva puu

Kuvittele, että istahdatte yhdessä piknikille. Tarjolla on sämpylöitä, juotavaa, hedelmä- ja marjapatukoita sekä banaaneja. Ja hymyilevää seuraa. Rannassa toinen keväästä nauttiva ryhmä sytyttää grillin, ja tuulen mukanaan tuoma savun tuoksu tuo mieleen kaikki kesän grilliherkut.

Kuvittele, että sinua ohjataan rakentamaan yhdessä pienen ryhmän kanssa muodostelma, joka kuvastaa jollain tavalla työhyvinvointia. Tavoitteena on ottaa jokaisesta ryhmästä voimauttava valokuva. Huomaat puun, jonka paksut, tukevat oksat houkuttelevat kiipeämään.

Kuvittele itsesi sen kiipeilypuun äärelle. Oksat tuntuvatkin olevan huomattavan paljon korkeammalla kuin kauempaa katsellessa, ja maan vetovoima on ainakin sata kertaa suurempi kuin lapsena puuhun kiivetessä. Toisten avulla pääset kuin pääsetkin puuhun!

Kietoudutte puun ympärille pitäen toisianne käsistä kiinni. Nauratte yhdessä kuvaajan hassuille asennoille hänen hakiessaan sopivaa kuvakulmaa. Kuvauksen jälkeen ihailette toisten ryhmien oivalluksia kuvaajan kamerasta.

Kuvittele, että iltapäivän päätteeksi makaat jälleen suuren puun alla. Juuri silloin tulee aurinko jälleen esiin pilven takaa, ja tunnet lämmön koko kehollasi. Sinulta kysytään, millainen olosi on juuri nyt, tämän iltapäivän jälkeen.

Mitä sinä vastaisit?

Olisitko antanut itsellesi luvan lähteä kesken työpäivän tyhy-iltapäivään?

Tällaiseen työhyvinvointi-iltapäivään pääsin osallistumaan viime viikolla. Iltapäivän oli järjestänyt Turun AMK:n Terveys ja hyvinvointi -sektorin tyhy-ryhmä puheenjohtajansa vetovastuulla. Teksti on kirjoitettu alunperin Turun AMK:n intranettiin. Halusin tarjota myös sinulle pienen keväisen hyvinvointihetken sekä vinkkejä hyödynnettäviksi omassa työyhteisössäsi.

Seuraa blogia Blogit.fi-sivun kautta. Voit merkitä omat suosikkiblogit Seuraa-painiketta klikkaamalla, minkä jälkeen uudet postaukset näkyvät Blogit.fi-sivuston yläpalkin Seuraa-kohdan kautta.

Jos haluat tiedon uusista postauksista sähköpostiisi, löydät postausten lopusta kommenttikentän jälkeen Seuraa-kohdan, josta voit tilata postaukset itsellesi.

Saat jakaa blogin postauksia vapaasti, kunhan säilytät ne alkuperäisessä yhteydessään eli kokonaisina blogipostauksina.

Advertisement

Julkaissut Satu Haapala

Olen 50+ -vuotias Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, viestintävastaava, kv-koordinaattori, runoilija ja lauluntekijä Maskun Lemusta.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: