Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Lyhyet viikon viestintävinkit pohjautuvat itselleni tällä viikolla vastaan tulleisiin tilanteisiin. Muutamia yksinkertaisia perusasioita, jotka kuitenkin tuppaavat unohtumaan, sekä yksi käytännön vinkki erityistilanteeseen.

Työviikkoni sisälsi normaalien tehtävien lisäksi viestinnän päivystystä, yhden erikoispitkän kokouksen sekä työpaikan kesäjuhlien valmistelua. Tästä seurasi yhtälöitä, joista on hyvä poimia oppeja muistutukseksi itsellekin vastaisen varalle.

  • Älä sählää. Vastaa sähköposteihin mieluummin kokouksen jälkeen tai seuraavana päivänä, jolloin pystyt keskittymään, kuin kokouksen aikana hätäisesti tarkistamatta asian taustoja. Hätäilystä seuraa helposti sählinkiä, jota joudut paikkaamaan myöhemmin.
  • Kiitä. Kun kohtaat hyvää ja selkeää viestintää, kiitä siitä. Kun vaikkapa Silmäaseman optikko kertoo selkeästi ja ystävällisesti, mitä tämä muutos näössä tarkoittaa, mitkä ovat vaihtoehdot ja mitä hän suosittelee – ilman pienintäkään häivettä myymisestä – kiitokset ovat paikallaan.
  • Joukkoista. Kun olet epävarma, miten kannattaa viestiä, pyydä mielipidettä työkaverilta tai tiimiltä. Hyvässä työyhteisössä on tilaa kysymyksille ja keskinäiselle sparraamiselle, ja kanavat siihen myös hybridityöaikana.
  • Soita ja kysy. Epäselvät ja hankalilta tuntuvat asiat selviävät parhaiten kasvotusten, tai jos siihen ei ole mahdollisuutta, ottamalla puhelu. Oudolta vaikuttaviin asioihin löytyy selitys, ja yhdessä keskustellen löytyvät myös ratkaisut. Tohtorinhattu voi ollakin sirkustirehtöörin silinteri.
  • Kysy tai kokeile, konsti löytyy kyllä. Kun opasteiden logolliset pohjat ovat Wordissä A4-koossa, ja haluat tulostaa ne A3-kokoisina, kannattaa tallentaa valmiit opasteet pdf-tiedostoksi ja tulostaa siitä. Silloin asettelut pysyvät oikeina myös A3-koossa.

Lue aiemmat Viikon viestintävinkit

Muut viestintäaiheiset postaukset:

Autotallin aarteet: Kenelle ja miksi sinä haluat viestiä?
Tositarina viestin tulkitsemisesta
Satun seikkailut sote-maan digipoluilla
Hylsy on hylsy vaikka voissa paistaisi – vai?

Seuraa blogia Blogit.fi-sivun kautta. Voit merkitä omat suosikkiblogit Seuraa-painiketta klikkaamalla, minkä jälkeen uudet postaukset näkyvät Blogit.fi-sivuston yläpalkin Seuraa-kohdan kautta.

Jos haluat tiedon uusista postauksista sähköpostiisi, löydät postausten lopusta kommenttikentän jälkeen Seuraa-kohdan, josta voit tilata postaukset itsellesi.

Saat jakaa blogin postauksia vapaasti, kunhan säilytät ne alkuperäisessä yhteydessään eli kokonaisina blogipostauksina.

Advertisement

Julkaissut Satu Haapala

Olen 50+ -vuotias Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, viestintävastaava, kv-koordinaattori, runoilija ja lauluntekijä Maskun Lemusta.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: