Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Muistatko, milloin olet viimeksi hyräillyt? Miltä se tuntui? Toivoisitko uskaltavasi käyttää ääntäsi enemmän ihan omaksi iloksesi ja oman itsemyötätuntosi lisäämiseen?

Hyräilyn, hyminän ja laulamisen on todettu lisäävän hyvinvointia monellakin tavalla. Ensinnäkin se aktivoi kehon pisimmän hermon, vagushermon, joka puolestaan aktivoituessaan rauhoittaa autonomista hermostoa.

Hyräily ja laulaminen vaikuttavat myös mielialaan ja voivat auttaa tunnistamaan ja sanoittamaan omia tunteita. Kuorossa laulaminen todistetusti lisää sosiaalista hyvinvointia ja jopa pidentää ikää.

Tältä kurssilta saat rohkeutta käyttää omaa ääntäsi oman hyvinvointisi edistämiseksi. Samalla opit omien tarpeitten ja tunteiden tunnistamista sekä itsemyötätuntoa oman äänen kanssa tehtävien harjoitusten kautta.

Laulukokemusta tai sävelkorvaa ei tarvita. Kurssi sopii sinulle, joka haluat oppia uskallusta ja erilaisia menetelmiä oman äänen kanssa työskentelyyn, sekä rohkaisuksi esimerkiksi varhaiskasvatuksessa tai vanhusten kanssa työskenteleville, jotka arastelevat hyräillä tai laulaa muiden kuullen.

Kurssilla ei ole pakko laulaa, mihinkään tehtävään ei ole pakollista osallistua, jos ei tunnu itsestä oikealta ja hyvältä. Luomme ryhmään turvallisen ilmapiirin, jossa jokainen voi olla oma itsensä.

Kuuntelemme joka kerralla omaa oloamme, ja jokainen voi tehdä harjoituksia juuri sillä tavoin kuin juuri sillä kerralla sopivalta tuntuu.

Ensimmäisellä kurssitapaamisella aloitamme esimerkiksi hymähdyksistä, huokauksista ja niiden tunnustelusta kehossa ja mielessä. Muiden helppojen harjoitusten kautta jatkamme hyminään.

Etenemme ryhmän tarpeiden ja toiveiden mukaan. Seuraavilla kerroilla on mahdollisuus esimerkiksi kokeilla, miltä eri vokaalit ja eri äänenkorkeudet tuntuvat kehossa ja mielessä, ja millaisia ääniä saamme aikaiseksi, kun otamme mukaan vaikkapa kehon taputtelun tai muun liikkeen.

Opimme harjoituksissa myös sekä antamaan että vastaanottamaan myötätuntoa.

Harjoittelemme tunnistamaan ja löytämään sanoja omille tunteille ja mielenliikkeille – aluksi puhuen, ja jos tuntuu sopivalta, voi kokeilla myös pukea tunteita omanlaiseksi lauluksi.

Lue ja katso kooste harjoituksista Resonoiva Ääni -sivuilta.

Kukaan ei voi epäonnistua tällä kurssilla, sillä ei ole oikeaa tai väärää tapaa tehdä harjoituksia. Tavoitteena on lisätä turvallisessa ilmapiirissä rohkeutta oman äänen hoivaavaan käyttöön.

Kyseessä ei ole terapeuttinen toiminta. Minulla ei ole terapeutin koulutusta.

Lue Äänen hoivaa ja voimaa -koulutuksen järjestäjän palaute koulutukseen kuuluvasta ohjauksesta postauksen lopusta!

Hyvinvointia omasta äänestä 12.1.–2.2.2023, Raisio-opisto
torstaisin klo 18–19, Raision lukio, Kirkkoväärtinkuja 18, Raisio.
Kurssimaksu 20,-. Ilmoittaudu Raisio-opiston sivuilta!

Vaihtoehtoisesti voit valita yhden sunnuntai-iltapäivän intensiivikurssin 15.1.2023 klo 14-18.

  • Intensiivikurssiin sisältyy henkilökohtainen videopuhelumahdollisuus kuukauden sisällä kurssipäivästä. Silloin käymme läpi, miten harjoitukset ovat sopineet sinulle ja tarvitsetko mahdollisesti uusia harjoituksia tai harjoitusten soveltamista.
  • Lisäksi intensiivikurssiin sisältyy hoitava äänimeditaatio, ja se pidetään lämminhenkisessä, viihtyisässä tilassa Lemun kotiseutukeskus Mäntylässä.
  • Intensiivikurssin hinta 84,-. Ilmoittautumiset: satu@resonoivaaani.com tai FB-viestillä.

Seuraa tietoja uusista kursseista Facebook-sivulta Resonoiva Ääni, Instagramista @resonoivaaani sekä nettisivuilta resonoivaaani.com!

Satu Haapala on käynyt Äänen hoivaa ja voimaa -koulutuksen, joka on Tuisku Tuntevaisen Tunnetaitoja kaikille ry:ssä kehittämä koulutus.

Kouluttajan palaute:

”Satu Haapala oli luotettava, turvallinen, lempeä ja selkeä ohjaaja. Hänen ohjattavanaan oli helppoa olla, ja tuntui että saa olla juuri sellainen kuin on. Satu johdatteli äänihoidon maailmaan lempeän kutsuvasti. Suosittelen lämpimästi. Voin täysin luottavaisin mielin antaa Satun tehdä äänikursseja Tunnetaitoja kaikille ry:n nimissä.”

– Tuisku Tuntevainen, Äänen hoivaa ja voimaa -koulutuksen kehittäjä

Todistus Äänen hoivaa ja voimaa -ohjaajakoulutuksesta.

Lue Tuiskun Sydämen halauluja – intuitiivisesta laulusta

Tmi Resonoivan Äänen nettisivut ovat valmistuneet – tutustu yrityksen tarjontaan!

Seuraa blogia Blogit.fi-sivun kautta. Voit merkitä omat suosikkiblogit Seuraa-painiketta klikkaamalla, minkä jälkeen uudet postaukset näkyvät Blogit.fi-sivuston yläpalkin Seuraa-kohdan kautta.

Jos haluat tiedon uusista postauksista sähköpostiisi, löydät postausten lopusta kommenttikentän jälkeen Seuraa-kohdan, josta voit tilata postaukset itsellesi.

Saat jakaa blogin postauksia vapaasti, kunhan säilytät ne alkuperäisessä yhteydessään eli kokonaisina blogipostauksina.

Advertisement

Julkaissut Satu Haapala

Olen 50+ -vuotias Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, viestintävastaava, kv-koordinaattori, runoilija ja lauluntekijä Maskun Lemusta.

Ota osaa keskusteluun

10 kommenttia

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: