Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Maaret Kallion Lujasti lempeä -kalenteri kehotti tammikuussa kirjoittamaan itselle viestin puolen vuoden päähän.

Kesäkuun lopusta löytyy aukeama ”Tämän vuoden haaveita”. Siihen oli tarkoitus kirjoittaa tammikuussa, mitä toivoisi ja kaipaisi tämän vuoden aikana.

Mikä olisi tärkeintä, mihin haluaisin tänä vuonna erityisesti keskittyä? Millaisten arvojen tahdon määrittävän tämän vuoden arkea, ajankäyttöä ja valintoja?

Nyt kesäkuun lopussa on aika palata alkuvuoden ajatuksiin ja katsoa, miltä ne nyt näyttävät. Maaret kehottaa miettimään, onko jokin toive jäänyt unholaan tai uusia tullut aivan yllätyksenä mukaan. Onko joku kohta sellainen, joka ansaitsee huomiota enemmän vuoden toisen puoliskon aikana?

Täytin aukeaman omalla tyylilläni.

Ensimmäisellä sivulla on isoin kirjaimin sana ”uudistava”. Se on toteutunutkin isosti, niin työn kuin harrastusten osalta. Työssä huomasin olevani aivan uudenlaisessa roolissa, kun jatkuvasti piti kysellä ja ottaa selvää asioista kansainvälisten asioiden koordinaattorin tehtävässä. Varmasti tulee vielä syksyn mittaankin kysyttävää.

Sitä olin kaivannutkin: jotain aivan uutta, jonka voisi aloittaa puhtaalta pöydältä. Ilman lähes 22 vuoden historiaa, joka viestintätyössä on takana samassa organisaatiossa.

Tuttu viestintätyö jatkui rinnalla 50 prosentin osuudella. Uusia projekteja tuli siihenkin, mikä on hyvä; samojen asioiden toistaminen samanlaisina vuodesta toiseen ei ole järkevää, vaikka kaiken jatkuva muuttuminenkin on kuormittavaa. Tasapaino on jälleen avainsana – kaikessa on kyse tasapainosta, kuten olen todennut aiemminkin.

Tähän liittyy kohta ”rennolla otteella”, jota olen jo vähän oppinut. Kun kumpaankin tehtävään on varattu 50 prosenttia, on pakko opetella priorisoimaan ja aikatauluttamaan vähän kauemmas kuin just-nyt. Ja rajaamaan. Mutta vielä riittää opeteltavaa…

keskellä teksti "rennolla otteella"

Yhdistelmä on ollut siis itselleni ainutlaatuinen ja virkistävä, ja olen iloinen, että saan jatkaa sitä ainakin toisen puoli vuotta lisää. Jotain tuttua, jotain uutta. Katsotaan, mitä sitten sen jälkeen tulee eteen.

Työn ulkopuolella harrastukset ovat laajentuneet koulutusten kautta, ja muuttuneet niin sisällöltään kuin muodoltaan. Sisältöön ovat tulleet mukaan Hyvinvointia omasta äänestä -kurssit, shamaani- ja loitsulaulut, oma runo- ja kollaasinäyttely (valmisteilla elokuuksi), intuitiiviset laulut.

Muoto on muuttunut toiminimiyrittäjyydeksi. Kyllä, yhtäkkiä minusta tuli yrittäjä! Tuloja ei vielä ole, mutta jostakin on aloitettava. Suunnitelmia on sitäkin enemmän!

Uudistavan lisäksi tähän pätevät kohdat virkistävä, mielen valoa, kauneus, voimaannuttava, mahdollista inspiroitua ja nauttia, tukee hyvinvointia, kuljettaa sinut sinne, minne haluatkin mennä, tunnen itseni paremmin.

metsäpolku

Ja vielä sisäistä rauhaa sekä runsas kukinta ja elinvoimainen kasvu!

Moni näistä kohdista sopii myös maaliskuussa toteutuneeseen sävellyskonserttiini, joka saatiin kuin saatiinkin toteutettua suunniteltuun aikaan, sekä kesäkuun yhteisnäyttelyyn Laula sielusi laulu – ruusuikkunoita ja mandaloita Tiltu Nurmisen ja Kirsti Virkin kanssa.

tauluja seinällä

Pysähtymistä, hengittämistä ja sielun lepäämistä olen kokenut niin mökillä, Tuiskun kursseilla kuin laulaessani. Alkuvuosi laittoi minut pysähtymään konkreettisesti, kun jalka oli ortoosissa kantaluun murtuman takia.

Huhtikuussa pääsiäisenä pääsin hiukan hiihtelemään Posion Suolijärven jäällä.

sininen taivas, järven salmi jään ja lumen peitossa, sivuilla metsää

Toukokuussa jalka alkoi olla kunnossa, ja käveleminen on tuntunut oikein hyvältä. On ollut mahdollisuuksia niin rauhoittumiseen kuin aktiiviseen liikkumiseen.

Kävelemisen merkityksestä olen samaa mieltä Dickensin ja Nietzschen sitaattien kanssa. Sitä harrastamme useamman kerran päivässä koiran kanssa. Saa nähdä, jääkö pieni patikkareissu tällä mökkilomalla haaveeksi. Hellekelit tai ukkoset eivät ole parhaita tunturipatikointiin, vaikka tunturi ja matka olisivat pieniäkin.

Mukaan laittamani perhoset kuvaavat keveyttä ja muutosta, leopardi piileviä voimavaroja. Tyyni järvimaisema ei varmaankaan kaipaa selitystä.

leopardi, tyyni järvi, perhonen, tekstejä

Mikään kohta aukeamalla ei siis näytä jääneen unholaan. Lisää huomiota kaipaa erityisesti ”rennolla otteella”. Tämä oli myös tavoite, jonka nimesin alkuvuonna uudessa tiimissäni tälle vuodelle.

Eipä haittaa, jos nuo muutkin kohdat pysyisivät matkassa tästä eteenpäin!

Seuraa blogia Blogit.fi-sivun kautta. Voit merkitä omat suosikkiblogit Seuraa-painiketta klikkaamalla, minkä jälkeen uudet postaukset näkyvät Blogit.fi-sivuston yläpalkin Seuraa-kohdan kautta.

Jos haluat tiedon uusista postauksista sähköpostiisi, löydät postausten lopusta kommenttikentän jälkeen Seuraa-kohdan, josta voit tilata postaukset itsellesi.

Saat jakaa blogin postauksia vapaasti, kunhan säilytät ne alkuperäisessä yhteydessään eli kokonaisina blogipostauksina.

Julkaissut Satu Haapala

Olen 50+ -vuotias Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, viestintävastaava, kv-koordinaattori, runoilija ja lauluntekijä Maskun Lemusta.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: