Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Jos jostain, niin taiteen eri muotojen kautta voi löytää uutta, joko itse tekemällä tai tutustumalla muiden teoksiin. Mynämäen kirjastossa on elokuussa esillä paperikollaasi- ja runonäyttelyni. Näyttelyn teemana on yllätyksellisyyden salliminen elämässä.

Niin kollaasin kuin runonkin voi aloittaa tyhjästä paperista, ilman ajatusta siitä, mitä lopputuloksesta tulee. Lähtee vain tekemään, ja antaa luovuuden virrata, niin ties mitä yllätyksiä lopulta syntyykään.

Omat paperikollaasini alkavat usein jostain väristä tai muodosta, joka saa tyhjälle paperille vierelleen sopivan tuntuisia palasia. Käytän kierrätysmateriaaleja: revin palasia lehdistä ja mainoksista. Kollaasin kokoaminen on kuin palapeliä, rauhoittavaa ja rentouttavaa. 

värejä ja muotoja

Näyttelyn kollaasitöistä ja runoista voi löytää yllättäviä yksityiskohtia, mutta myös isoja tunteita, kuten intohimoa ja rakkautta; värien ja muotojen runsautta, mutta myös pelkistettyä ja minimalistista.

Kollaasitauluihin liittyvät runot tuovat uusia sävyjä ja ulottuvuuksia kuviin. Osan runoista olen tehnyt tauluihin jälkikäteen, osan olen löytänyt aiemmasta tuotannostani.

Yksi kollaasitöistä on nimeltään ”Elämänpuu”. Siinä oli poikkeuksellisesti ajatus aiheesta olemassa etukäteen.

Ei tarvitse lähteä ajatuksesta, minkälainen elämänpuun pitäisi olla, vaan mitä se voi olla. Voi ajatella, että tämä on minun puuni, tässä olen minä tällä hetkellä. Siinä voi olla värejä, muotoja, kuvioita tai hahmoja, joita koen omakseni. Tai aarrekartan tapaan asioita, joita toivoisin elämääni.

Yhdestä kollaasista katsojat saavat etsiä yllätyksiä – kirjaimellisesti jotain, mitä ei tiennyt etsineensä. Mukana on myös kaksi sanaa, jotka toisiinsa yhdistettynä ja teoksen nimeen liitettynä sisältävät viestin.

pitsejä, korituoli, keltainen unikko, avain valkoisen kaapin lukossa, valkoisesta kannusta valuu keltaista nestettä, kuvioitu pääsiäismuna, vaalea neilikka

Muutama työ on laminoitu, koska ne on tehty kirjoitusalustoiksi. Mukana on myös pienempiä, korttikokoisia kollaaseja. Paria poikkeusta lukuunottamatta työt ovat myynnissä.

Näyttely on avoinna Mynämäen kirjastossa, Keskuskatu 13, elokuun ajan kirjaston aukioloaikoina.

Kirjasto on avoinna:

ma–ke klo 12–19
to klo 12–20
pe klo 10–16.  

”Löydät jotain mitä et tiennyt etsineesi” -näyttelyn avajaiset ovat keskiviikkona 3.8.2022 klo 18–19 Mynämäen kirjastossa, Keskuskatu 13, osana Mynämäki-viikon ohjelmaa. Avajaisissa kuullaan ajatuksia teosten taustalla sekä hetki hoitavaa laulua. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tervetuloa!

Seuraa näyttelyavajaisten Facebook-tapahtumaa

Katso tapahtumakalenteristani tulevat kurssit ja näyttelyt!

Seuraa blogia Blogit.fi-sivun kautta. Voit merkitä omat suosikkiblogit Seuraa-painiketta klikkaamalla, minkä jälkeen uudet postaukset näkyvät Blogit.fi-sivuston yläpalkin Seuraa-kohdan kautta.

Jos haluat tiedon uusista postauksista sähköpostiisi, löydät postausten lopusta kommenttikentän jälkeen Seuraa-kohdan, josta voit tilata postaukset itsellesi.

Saat jakaa blogin postauksia vapaasti, kunhan säilytät ne alkuperäisessä yhteydessään eli kokonaisina blogipostauksina.

Advertisement

Julkaissut Satu Haapala

Olen 50+ -vuotias Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, viestintävastaava, kv-koordinaattori, runoilija ja lauluntekijä Maskun Lemusta.

Ota osaa keskusteluun

9 kommenttia

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: