Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Me kolme ja viides yhteisnäyttely: Tiltu Nurminen Nousiaisista, Veera Ruohomäki Maskusta ja minä. Tällä kertaa kokosimme Vehmaan pääkirjastoon näyttelyn ”Elämänpuu – kasvun siemeniä”. Mukana on kuvataidetta ja runoja. Ja tietenkin monitaiteinen, elämyksellinen taideilta.

Veera Ruohomäen teoksissa palataan alkulähteelle siltaa, joka yhdistää tietoisen ja alitajuisen ajattelun, oppaana rohkeus, itsetuntemus ja intuitio, ympärillä oikukas ja lumoava luonto. Jalokivi-sarjan maalauksissa voimakivet muistuttavat, että kovan paineen ja puristuksen myötä syntyy aina jotain ihmeellistä, värikylläistä ja tasapainottavaa. Kaksoiskuutamon valossa voi kokea vapaata virtausta, lataavaa voimaa ja sisäistä rauhaa.

Metsä-installaatio muistuttaa siitä, että olemme kaikki yhteydessä toisiimme, osa luomisen sykliä – aivan kuten vuodenajat. Veeralle puuelementti symboloi luovuutta, elämää, syntymää, uusia alkuja ja ideoita: liikkeellepanevaa voimaa.

”Yhteiset keskustelumme näyttelyä suunnitellessa ovat aina yhtä ihmeellisiä. Taideillassa saamme jakaa ja jatkaa sitä synergiaa, taideteos syntyy kohtaamisessa.”

Tiltu Nurminen on pohdiskellut akvarellikollaaseissaan ihmisenä olemisen taitoja ja sitä, miten erilaisista elämänhaasteista voisi selvitä ilman, että niitä yrittää turruttaa tai piilottaa sisälleen. Ihmiselämän ei kenties kuulukaan olla koko ajan siloista ja keveää. Siihen kuuluvat myös haasteet ja pomput. Miten pääsemme niistä eteenpäin, riippuu siitä, miten suhtaudumme niihin.

”Jos pyrimme etenemään elämässä aidosti ja autenttisesti valitsemamme arvomaailman mukaan – myötätuntoa, rakkautta ja anteeksiantoa vaalien – kohotamme samalla paitsi omaa, myös koko maailman energiatasoa.”

Hyvä energia saa lisää tilaa ja se hyödyttää kaikkia yhtä lailla. Elämänpuu alkaa tuottaa hedelmiä!

Omat runoni sanallistavat kasvun siemeniä: itsetuntemusta ja tunteiden ilmaisemista eri keinoin, omien rajojen rikkomista, unelmien toteuttamista. Runot kuvaavat myös, miten erilaiset tunteet tai niiden kätkeminen näkyvät vuorovaikutuksessa muiden kanssa, tai miten voi inspiroitua toisesta ihmisestä.

Halusimme tuoda mukaan myös keinoja siihen, miten elämän vaikeista tilanteista voi selviytyä ja kasvaa niiden kautta.

Toki halusin tuoda näyttelyyn runojen lisäksi myös Elämänpuu-kollaasityön, joka oli viimeksi esillä Mynämäen kirjastossa elokuussa kollaasi- ja runonäyttelyssäni ”Löydät jotain mitä et tiennyt etsineesi”.

runotauluja vitriinikaapissa

Pienet runotaulut saivat paikan vitriinikaapista. Siinä ne ovat sopivalla korkeudella luettavaksi ajatuksella.

Näyttelyjulisteen on tehnyt Veera Ruohomäki.

”Elämänpuu – kasvun siemeniä” -näyttely on esillä Vehmaan pääkirjastossa, Vinkkiläntie 17, Vinkkilä, 5.10.–31.10. kirjaston aukioloaikoina. Kirjaston aukioloajat näet kirjaston sivulta.

HUOM: Näyttely päättyy aiemmista tiedoista poiketen jo maanantaina 31.10. Vehmaan kirjastoon ripustettavan Outi Heiskasen muistonäyttelyn vuoksi.

Perjantaina 14.10. klo 18 vietetään taideiltaa, jossa kuullaan taiteilijoiden ajatuksia teemasta, teosten esittelyä, hetki hoitavaa laulua sekä runomeditaatio. Olet lämpimästi tervetullut!

Lue myös nämä:

Seuraa blogia Blogit.fi-sivun kautta. Voit merkitä omat suosikkiblogit Seuraa-painiketta klikkaamalla, minkä jälkeen uudet postaukset näkyvät Blogit.fi-sivuston yläpalkin Seuraa-kohdan kautta.

Jos haluat tiedon uusista postauksista sähköpostiisi, löydät postausten lopusta kommenttikentän jälkeen Seuraa-kohdan, josta voit tilata postaukset itsellesi.

Saat jakaa blogin postauksia vapaasti, kunhan säilytät ne alkuperäisessä yhteydessään eli kokonaisina blogipostauksina.

Advertisement

Julkaissut Satu Haapala

Olen 50+ -vuotias Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, viestintävastaava, kv-koordinaattori, runoilija ja lauluntekijä Maskun Lemusta.

Ota osaa keskusteluun

1 kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: