Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Jokainen meistä on joskus ahdistunut. Toisinaan ahdistuksen syy on ilmiselvä, mutta joskus voi olla vain epämääräisen paha olo ilman selvää syytä.

Epämääräisen ahdistuksen taustalla on usein tiedostamattomia tai käsittelemättömiä tunteita: pelkoa, surua, vihaa, häpeää. On monia keinoja, joiden avulla näitä piilossa olevia tunteita voi lähestyä, ja päästä siten eteenpäin ahdistuksesta.

Oletko löytänyt omat keinosi, joilla pääset kohti tiedostamatonta?

Musiikki on eräs kaikkien käytettävissä oleva keino – jos et itse soita tai laula, pelkästään musiikkia kuuntelemalla voit päästä kohtaamaan asioita ja tunteita ahdistuksen taustalla.

Joskus voi tietenkin olla tarpeen kääntyä ammattilaisen puoleen. Etenkin jos käsittelemättömät asiat ovat vaikeita tai kovin syvälle hautautuneita, niiden kanssa ei kannata jäädä yksin.

Itselleni musiikkiterapia oli käänteentekevä alku tiedostamattomien tunteiden kohtaamiseen (voit lukea tästä tarkemmin: Minä ja musiikkiterapia).

Tämä runo sai alkunsa ensimmäisessä tapaamisessa musiikkiterapeuttini kanssa.

Soi siipirikko kitara,
minun ääneni.

Laulu on peili:

kerro kerro kuvastin
miks’ oon mielin murheisin?

Tule hiljainen huuto,
otan kämmenelleni,
kuuntelen.

Satu Haapala, Savu kulkee polkua pitkin, 2012

Tämä runo löytyy runotauluna Elämänpuu – kasvun siemeniä -yhteisnäyttelystämme lokakuun loppuun asti (huom. näyttelyn päättymisaika on muuttunut Outi Heiskasen muistonäyttelyn vuoksi).

Halusimme tuoda näyttelyyn erilaisia keinoja, joilla voi päästä elämän haasteellisissa tilanteissa eteenpäin, ja käyttää haasteet siemeninä ihmisenä kasvamiselle.

Musiikin voimasta tunteiden käsittelyssä kertoo myös runo, jonka esitin näyttelyn taideillassa laulettuna. Se on ilmestynyt blogissa aiemmin Keskiviikon kuvarunona: Laulu mykkyröitä availee.

Mikä on sinun keinosi kurkottaa kohti tiedostamatonta ja kasvaa ihmisenä? Kenties vuorovaikutus muiden kanssa – miksi reagoin tässä tilanteessa näin? – unien viestien tarkkailu, kirjat, elokuvat, maalaaminen tai muu taidetyöskentely?

”Elämänpuu – kasvun siemeniä” -näyttely on esillä Vehmaan pääkirjastossa, Vinkkiläntie 17, Vinkkilä, 5.10.–31.10.22 kirjaston aukioloaikoina. Kirjaston aukioloajat näet kirjaston sivulta.

HUOM: Näyttely päättyy aiemmista tiedoista poiketen jo maanantaina 31.10. Vehmaan kirjastoon ripustettavan Outi Heiskasen muistonäyttelyn vuoksi.

Tmi Resonoivan Äänen nettisivut ovat valmistuneet – tutustu yrityksen tarjontaan!

Seuraa blogia Blogit.fi-sivun kautta. Voit merkitä omat suosikkiblogit Seuraa-painiketta klikkaamalla, minkä jälkeen uudet postaukset näkyvät Blogit.fi-sivuston yläpalkin Seuraa-kohdan kautta.

Jos haluat tiedon uusista postauksista sähköpostiisi, löydät postausten lopusta kommenttikentän jälkeen Seuraa-kohdan, josta voit tilata postaukset itsellesi.

Saat jakaa blogin postauksia vapaasti, kunhan säilytät ne alkuperäisessä yhteydessään eli kokonaisina blogipostauksina.

Advertisement

Julkaissut Satu Haapala

Olen 50+ -vuotias Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, viestintävastaava, kv-koordinaattori, runoilija ja lauluntekijä Maskun Lemusta.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: