Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Kävin syyskuussa Turun kesäyliopistossa Riitta Saarikon pitämän yhden päivän Kehotietoisuus-kurssin. Kurssipäivän aluksi kävimme tuttuun tapaan esittäytymiskierroksen. Kukin kertoi esittelyn lisäksi, miksi oli tullut mukaan kurssipäivään. Omasta puheenvuorostani syntyikin merkittävä oivallus.  

Kerroin oman taustani. Tauolla eräs kurssilainen tuli sanomaan: ”Toi oli ihan mieletön toi sun tarina hyperventilaatiosta siihen, mitä sä nyt teet!”

Huomasin, että tässähän minulla on yritykseni tarina. Ja sille tuli tarvetta nyt, kun olen Turun AMK:n, HUMAKin ja Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen Innotutka-valmennuksessa (omalla ajallani toki), ja mukana ensi keskiviikon Innotutka Foorumissa.

Foorumipäivässä yritykset esittävät aamulla toimeksiannon, ja tulokset kuullaan iltapäivällä.  Innovaatioryhmät työskentelevät yritysten toimeksiantojen kanssa koko päivän. Foorumin tuloksena yritys saa uusia ja tuoreita ideoita oman liiketoimintansa kehittämiseen.

Toimeksiannossa yritys voi pyytää tarpeittensa mukaan ideoita palvelujen, tuotteiden, asiakastarpeiden ja muun toiminnan kehittämiseen. Taustatietojen ja toimeksiannon esittämiseen on kullekin yritykselle varattu 15 minuuttia.

Jotta innovaatioryhmät voivat tutustua taustatietoihin ja toimeksiantoon etukäteen, aineisto piti valmistella ja lähettää Foorumia edeltävällä viikolla. Päätin aloittaa esitykseni yritykseni tarinalla.

Kokosin tarinan lyhyesti nyt tähän blogiin. Yhden hengen yrityksen tarina perustuu luonnollisesti henkilöhistoriaan.

2006 Todettiin kroonistunut hyperventilaatio eli ylihengittäminen. Oli opeteltava pysähtymään, hengittämään, rauhoittamaan hermosto.

2007–2008 Hengityskoulu, musiikkiterapia.

2009 Kävin työpaikan kautta mindfulnessin peruskurssin.

2011 Kehitin runomeditaation ja aloin ohjata sitä Maskun kunnan silloisen vapaa-aikatoimen tarjonnassa. Pidin joitakin 5 kerran kursseja sekä vuosittain maksuttomat runomeditaatiot marraskuussa Runoviikolla.

Ohjasin mindfulness-harjoituksia sekä ryhmäliikuntatuntien lopuksi että toisinaan töissä lähityöyhteisölle.

2018 Aloitin runomeditaatiot Raisio-opistossa.

Oma yritys kangasteli mielessä, mutten oikein tiennyt, mikä olisi se juttu, jota voisin tehdä.

2021 Kävin Jenni Ruuthin Vocal Yoga -kurssin sekä Sisäisten matkojen matkatoimiston kehotietoisuuskursseja.

Ääni tuli mukaan runomeditaatioon. Hain ja sain tavaramerkin: Runo- ja äänimeditaatio Resonanssi®.

2022 Kävin Tunnetaitoja kaikille ry:n Äänen hoivaa ja voimaa -koulutuksen, joka on Elossa Tuiskun Tuntevaisen kehittämä koulutus. Sain oikeuden pitää ääniryhmiä yhdistyksen nimissä.

Koulutuksen aikana syntyi uusi tuote: Hyvinvointia omasta äänestä kurssi.

Pidin ensimmäisen shamaani- ja loitsulaulukonsertin.

Perustin toiminimen, joka oli ensin omalla nimelläni. Muutaman kuukauden jälkeen ilmoitin sen kaupparekisteriin nimellä Tmi Resonoiva Ääni.

Ja tässä ollaan. Parhaillaan menossa Merja Valven ValveWellnessin Löydä oma potentiaali ja elä ytimestä käsin -valmennus, jossa olen lopulta oppinut myös hyvinvointia lisäävän yläsävellaulun tekniikoita.

Tammikuuksi on suunnitteilla Raisio-opiston neljän kerran Hyvinvointia omasta äänestä -kurssin lisäksi sama kokonaisuus yhden sunnuntai-iltapäivän intensiivikurssina 15.1. Jatkokurssi mahdollisesti helmi–maaliskuussa, ja syksyksi Vanhemman ja vauvan äänirentoutus -kurssi.

Odotan mielenkiinnolla, mitä innovaatioryhmä keskiviikkona minulle esittää. Kehittämisideoita on itsellänikin, sivutoimisena yrittäjänä kaikkea ei vain ehdi toteuttaa siinä tahdissa kuin haluaisi. Sopivien yhteistyökumppanien ja -muotojen löytyminen onkin yksi kehittämiskohde listallani.

Puhumattakaan tietysti visuaalisen ilmeen kehittämisestä, nettisivuista, some-kanavista, käyntikorteista ja niin edelleen. Mutta askel kerrallaan!

Tmi Resonoivan Äänen nettisivut ovat julki – tutustu yrityksen tarjontaan!

Seuraa blogia Blogit.fi-sivun kautta. Voit merkitä omat suosikkiblogit Seuraa-painiketta klikkaamalla, minkä jälkeen uudet postaukset näkyvät Blogit.fi-sivuston yläpalkin Seuraa-kohdan kautta.

Jos haluat tiedon uusista postauksista sähköpostiisi, löydät postausten lopusta kommenttikentän jälkeen Seuraa-kohdan, josta voit tilata postaukset itsellesi.

Saat jakaa blogin postauksia vapaasti, kunhan säilytät ne alkuperäisessä yhteydessään eli kokonaisina blogipostauksina.

Advertisement

Julkaissut Satu Haapala

Olen 50+ -vuotias Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, viestintävastaava, kv-koordinaattori, runoilija ja lauluntekijä Maskun Lemusta.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: