Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Aina ei tarvitse lähteä askartelukauppaan, jos haluaa tehdä joulukortteja itse tai lasten kanssa. Korttipohjia tosin on hyvä olla. Tarvittaessa niitäkin saa erilaisista pakkauksista tai päättyvän vuoden seinäkalenterista.

Tykkään itse käyttää kierrätysmateriaaleja, joten nämä kortti-ideat perustuvat kotoa tai kirjaston poistolaatikoista löytyviin aarteisiin. Materiaalia kertyy kotiin helposti postin tuomana. Myös vanhoja joulukortteja ja lahjapapereita voi käyttää.

Lehtien jouluruokaohjeista voi löytyä kauniita kuvia. Niihin hiukan mainoksista löytyviä koristeita lisäämällä saa helposti persoonallisia kortteja.

Kulta- tai hopeatussilla voi vielä tehdä kehyksen ja lumisadetta.

Tässä värikäs pohja on leikattu päättyvän vuoden seinäkalenterin sivusta.

Rosoiset ja tasaiset reunat muodostavat mielenkiintoisen kontrastin ja tuovat korttiin mielestäni tietynlaista maalausmaisuutta. Toki jos tykkäät tasaisista, siisteistä reunoista, voit käyttää saksia.

Vanhoista joulukorteista voi leikata kuvia tai muotoja ja yhdistellä niitä uudella tavalla.

Keskiosa on lahjapaperista, reunukset mainosesitteestä.

Reunusten väri vaihtelee tarkoituksella. Halutessasi voit käyttää taustalla värillistä paperia tai pahvia, jolloin reunus on tasainen.

Tässäkin keskimmäinen kuvio on leikattu lahjapaperista.

Samoin alla olevassa.

Taustan ja keskelle sijoittuvan kuvan väliin voi laittaa kehykseksi sopivan värisen paperin tai pahvin tuomaan juhlavuutta ja nostamaan keskellä olevan aiheen esiin.

Haluatko asettaa tavoitteet korkeammalle?

Hae isompi pohja ja tee jouluisista kuvista tunnelmallinen kollaasi. Voit vaikka etsiä kuvia, joilla kerrot ystävillesi, millainen joulu teillä on.

Mukavia askarteluhetkiä! Haluatko jakaa omat parhaat joulukortti-ideasi?

Katso myös:

Seuraa blogia Blogit.fi-sivun kautta. Voit merkitä omat suosikkiblogit Seuraa-painiketta klikkaamalla, minkä jälkeen uudet postaukset näkyvät Blogit.fi-sivuston yläpalkin Seuraa-kohdan kautta.

Jos haluat tiedon uusista postauksista sähköpostiisi, löydät postausten lopusta kommenttikentän jälkeen Seuraa-kohdan, josta voit tilata postaukset itsellesi.

Saat jakaa blogin postauksia vapaasti, kunhan säilytät ne alkuperäisessä yhteydessään eli kokonaisina blogipostauksina.

Advertisement

Julkaissut Satu Haapala

Olen 50+ -vuotias Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, viestintävastaava, kv-koordinaattori, runoilija ja lauluntekijä Maskun Lemusta.

Ota osaa keskusteluun

1 kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: