Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Pitkästä aikaa teki mieli koota viikon kuulumisia yhteen postaukseen. Viikko on ollut mukavan vaihteleva, vaikkakin varsin työpainotteinen.

Aloitin työviikon etätyöpäivällä. Muotoilin asiantuntijoiden tietojen pohjalta työpaikan sisäistä viestiä lakisääteisestä ilmoituskanavasta, jonka otamme käyttöön helmikuun alussa. Lähetin koko henkilöstölle kutsut rehtorien virtuaalisille aamukahveille, joita pidämme kevään mittaan neljä kertaa. Kokeilemme uutta konseptia. Vähän jännittää, miten saamme porukkaa osallistumaan, ja miten vuorovaikutus onnistuu.

Maanantaihin mahtui myös sisäisten uutiskirjeiden palaveri sekä viestintätiimin viikkopalaveri. Illalla kävin Askaisten koululla tanssi-workshopissa. Osallistujia oli vähän, ja sain pitää lopuksi puolen tunnin meditatiivisen liikkeen osuuden. Tasapainoliikkeissä tuntui oma tasapaino olevan kovin hukassa. Harjoitukset ovat jääneet liian vähiin.

Tiistaiksi lähdin kampukselle – etä- ja lähityöpäivien vaihtelu sopii minulle. Jouduin aloittamaan työpäivän poikkeuksellisen hankalalla viestillä Thaimaan yhteistyökorkeakouluumme. Helmikuun alkupuolella on kolme opiskelijaamme lähdössä harjoitteluvaihtoon, mutta vieläkään he eivät olleet saaneet tietoa harjoittelupaikkojen sijainnista tai varmuutta vaihdon lopullisista päivämääristä. Asumisjärjestelyt ja apurahojen maksu ovat tämän takia myöhässä.

Aamupäivä suhahti etäkokouksissa ICT-Cityn neljännen kerroksen Luukussa (yhden hengen työpiste, muuten kiva mutta kylmä!). Yksikön viikkopalaverin jälkeen mielenkiintoinen Talk by Studentsin kehityspalaveri järjestelmätoimittajan ja muiden vastuuhenkilöiden kanssa. Nyt kun kaikki Turun AMK:n koulutuksen sektorit tulevat mukaan tähän uuteen verkkoalustaan, koordinointivastuu siirtyy minulle.

Jälleen jotain uutta, vaikkakin alusta on pitkälti tuttu ”asiantuntija-Talkin” päätoimittajuudesta (sekä myös tämän blogin myötä). Hienoa, että saamme opiskelijoiden opinnäytetöiden aiheita esille aiempaa paremmin!

Nopean eväsmaksalaatikkolounaan jälkeen siirryin livekokoukseen, jossa sovittiin opiskelijaviestinnän kehittämisen vastuista kevään aikana. Sieltä perehdyttämään uutta kv-yhteysopettajaa kansainvälisen liikkuvuuden kuvioihin yhdessä Terveys ja hyvinvointi -sektorin toisen kv-koordinaattorin kanssa.

Työpäivän päätteeksi pidimme vielä lyhyen Teams-palaverin opiskelijabarometrin viestimisestä eri tavoin ja eri kanavissa. Kunpa opiskelijat ymmärtäisivät, miten tärkeää on vastata palautepyyntöön! Anonyymit Jodel-jupinat harvoin vievät asioita oikeasti eteenpäin, mutta virallista kanavaa pitkin tulevat palautteet käsitellään asianmukaisesti ja niihin reagoidaan. Nyt haluammekin viestinnällä nostaa esiin asioita, joita on parannettu opiskelijapalautteen ansiosta.

Keskiviikkona pidin viikon toisen kampuspäivän. Alun perin oli tarkoitus osallistua työni kv-puoliskon työhyvinvointi-aiheiseen tiimipalaveriin, mutta keskeneräisten ja uusien töiden jonon kasvaessa jouduin jättämään sen väliin. Ahersin aamupäivän viestinnän tiimihuoneessa, sen jälkeen pari tuntia kv-palvelupisteellä, jossa kävikin kova kuhina.

Keskiviikon kohokohtaa, AMK:n yhteisen kuoron ensimmäistä kokoontumista varten halusin siirtyä valmiiksi happihypyn kautta Lempparille eli viereiseen kampusrakennukseen. Iltapäivän välipala mukaan ja sopivaan työpisteeseen kuuntelemaan, miten Jyväskylän AMK:ssa on hoidettu opiskelijoiden palautekanavien kokonaisuutta ja viestintää.

Pidin vielä sote-alan opiskelijoiden Zoom-infon kansainväliseen vaihtoon hakemisesta ennen kuin pääsin hieman myöhässä kuoroharjoituksiin. Menossa oli esittäytymiskierros. Mukaan oli ensimmäisellä kerralla tullut mukavasti erinäköistä, -ikäistä ja -tyyppistä väkeä henkilöstöstä ja opiskelijoista. Mahtavaa!

Harjoittelimme jo kahta laulua. Joku ehti turhautua, kun ensimmäinen kappale oli aivan outo ja äänissä laulaminen tuntui vaikealta. ”Ei me olla täällä siksi, että tämä olisi helppoa, vaan siksi, että tämä on vaikeaa”, lohkaisi taiteellinen johtaja, musiikkipedagogiksi (AMK) opiskeleva Ville-Veikko Hämäläinen.

Ajoittaisista vaikeuksista huolimatta harjoitusten päättyessä kuulin useammasta suusta, että oli hauskaa!

Kun torstainakin jätin väliin yhden palaverin, sain kurottua kiinni keskeneräisten asioiden listaa, joka samaan aikaan tietenkin kasvoi toisesta päästä. Ei tullut maailma valmiiksi vieläkään.

Torstai-illassa oli Raisio-opiston Hyvinvointia omasta äänestä -kurssin toinen kokoontumiskerta. Rentoutimme ravistellen, teimme rajoja taputellen, tuudittelimme tunteita, kuuntelimme, sanoitimme. Päällimmäiseksi päivästä jäi kiitollisuus.

Perjantaina pääsin käsiksi pariin vähän isompaan, pitkään roikkuneeseen tehtävään. Ja lopulta tuntui, että Thaimaahan lähtijöiden asiatkin alkavat selkiytyä.

Iltapäivällä kävin koiran kanssa pidemmällä lenkillä kallioilla saakka. Palatessa taivas oli vaaleanpunainen!

Seuraa blogia Blogit.fi-sivun kautta. Voit merkitä omat suosikkiblogit Seuraa-painiketta klikkaamalla, minkä jälkeen uudet postaukset näkyvät Blogit.fi-sivuston yläpalkin Seuraa-kohdan kautta.

Jos haluat tiedon uusista postauksista sähköpostiisi, löydät postausten lopusta kommenttikentän jälkeen Seuraa-kohdan, josta voit tilata postaukset itsellesi.

Saat jakaa blogin postauksia vapaasti, kunhan säilytät ne alkuperäisessä yhteydessään eli kokonaisina blogipostauksina.

Advertisement

Julkaissut Satu Haapala

Olen 50+ -vuotias Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, viestintävastaava, kv-koordinaattori, runoilija ja lauluntekijä Maskun Lemusta.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: