Oletko tutustunut numerologiaan? Ensi sunnuntai 18.4.2021 on minulle tärkeä päivä. Kerron kohta, miksi. Ennen sitä hieman numeroista.

Katselin kalenterini tuunausta tuon päivän kohdalle.

Huomasin, että numerologisesti päivämäärä 18 on luku 9. Jos lasketaan koko päivämäärä 18.4.2021, saadaan jälleen luku 9.

Oma syntymäpäivän mukainen elämänpolkulukuni on 9.

En ole numerologian ekspertti, mutta olen lukenut, että numerologian mukaan elämämänpolun numero paljastaa, mitkä ovat ihmisen persoonan hallitsevat piirteet. Tämä numero vaikuttaa siihen, miten kommunikoimme muiden kanssa, mitä tavoittelemme ja pelkäämme. (Lähde: Astrology-numerology).

Henkilön, jonka elämänpolun numero on 9, sanotaan olevan muun muassa humaani, voimakkaasti tunteva, luotettava ja myötätuntoinen. Numero 9 auttaa heikommassa asemassa olevia, jos hänellä suinkin on siihen mahdollisuuksia. Yhdeksikön elämäntehtävä voi löytyä henkisyyden, parantamisen tai opettamisen parista.

Yhdeksikön sanotaan olevan myös ”maailmanparantaja”: hän haluaa tehdä maailmasta paremman ja kauniimman paikan kaikille, on antelias, avulias, idealisti, taiteellinen, innostuva, vapaudenhaluinen.

Kuten kaikilla, yhdeksikölläkin on huonoja puolia: kärsimättömyys, hermostuneisuus, kiivaus, ja hänen on vaikea hyväksyä toisten vikoja. (Valon sydän, Numerologian perusteet.)

Tunnistan itseni ainakin osasta näistä luonnehdinnoista.

Yleisellä tasolla yhdeksän on loppuun saattamisen ja uuteen valmistautumisen numero. (Astro.fi, Numerologia.)

Lisäksi numeroon 9 liitetään uudelleen syntyminen, kasvaminen, henkisyys, eteenpäin meneminen, unelmointi, värähtely, rytmi, itsensä laajentaminen.

Ja miksi päivä on minulle erityinen? Laulan oppilaskonsertin (koronaturvallisessa) videoinnissa Vivaldin piccolokonserton (C-duuri, RVV 443), osan Largo – sentään oktaavia alempaa kuin piccolo.  Olen laittanut säveleen Agnus Dei -rukouksen sanat.

Sävellys tai sanat eivät kumpikaan ole tekijänoikeudellisesti suojattuja, joten mitään luvatonta en ole tehnyt. Säveltäjän kuolemasta on yli 70 vuotta (Antonio Vivaldi kuoli vuonna 1741). Agnus Dei on läntisen kristinuskon jumalanpalveluksen eli messun eukaristisen riitin osa, ja kyseisen osan aikana laulettava rukous. Rukouksen sanat perustuvat Johannes Kastajan Jeesusta tarkoittavaan lausahdukseen.

(Muuten, herra Vivaldin elämänpolun numero on mestariluku 11. Kyseinen konsertto on saanut Peter Ryomin laatimassa teosluetteloinnissa numeron 443, josta tulee mestariluku 11. Mestarilukuun 11 liitetään muun muassa visionäärisyys, inspiraatiot, sisäinen voima, intuitio ja herkkyys.)

Teos ei ole helppo laulettava: siinä on pitkiä, korukuvioisia fraaseja ja muutama iso intervallihyppy, jotka vaativat äänen, kehon ja hengityksen hallintaa.

Olen harjoitellut yli vuoden tämän kappaleen kanssa hengitystä, kylkilihasten venymistä fraasin loppua kohti, vatsan rentoutta samaan aikaan, kurkun alueen ja kitalaen yläosan tilan auki pitämistä, e-vokaalin kirkkautta, 7 sävelaskeleen hyppyä alaspäin ilman että kurkunpää painuu, ja lukemattomia muita yksityiskohtia.

Ja samaan aikaan rakastanut ja pelännyt ajatusta tuon Vivaldin Largon esittämisestä.

Rakastuin teokseen vuosia sitten, kun kuulin sen uruilla soitettuna. Melkein aloin itkeä liikutuksesta. Halusin tehdä siihen sanat, jotta voin laulaa sitä.

Kuuntelin Largoa usein autossa silloin, kun vielä kävin kampuksella töissä. Olin hahmottelemassa siihen suomenkielisiä sanoja suojelusenkelistä. Yhtäkkiä tajusin, että Agnus Dei sopii siihen täydellisesti! Agnus Dein vanha kirkkosävelmä ja sanat olivat mielessäni, koska olimme laulaneet sitä harmonisen laulun ryhmässä aiemmin.

Agnus Dei,
qui tollis peccata mundi,
miserere nobis.
Agnus Dei,
qui tollis peccata mundi,
Dona nobis pacem.


(Evl. kirkon muoto:

Jumalan karitsa,
Joka kannat maailman synnit,
armahda meitä.
Jumalan karitsa,
joka kannat maailman synnit,
anna meille rauha.
)

Sen lisäksi, että kappale on teknisesti vaativa, olen usein alisuoritunut oppilaskonserteissa esiintymisjännityksen vuoksi. Huono yhtälö?

Päätin, että nyt tästä täytyy päästä yli ja eteenpäin. Haluan pystyä esittämään kappaleita, joita rakastan.

Siksi olen kevään ajan osallistunut laulutuntien lisäksi ”äänihäpeän karkoittaja” Jenni Ruuthin Esiinny ja loista -valmennukseen. Sieltä olen saanut sekä tekniikkaan että jännitykseen aivan mielettömästi apua. Tekniikan osalta pitkälti samoja asioita, joita oman opettajan kanssa on harjoiteltu, mutta eri tavoin sanoitettuna ja erilaisilla mielikuvilla. Olen pystynyt kehollistamaan ohjeet.

Vaikka vielä on paljon opittavaa ja harjoiteltavaa, tiedän, että osaan ja pystyn. Ja vielä sattuu olemaan oman elämänpolkulukuni päivä!

Lue myös:

Seuraa blogia Blogit.fi-sivun kautta. Voit merkitä omat suosikkiblogit Seuraa-painiketta klikkaamalla, minkä jälkeen uudet postaukset näkyvät Blogit.fi-sivuston yläpalkin Seuraa-kohdan kautta.

Jos haluat tiedon uusista postauksista sähköpostiisi, löydät postausten lopusta kommenttikentän jälkeen Seuraa-kohdan, josta voit tilata postaukset itsellesi.

Saat jakaa blogin postauksia vapaasti, kunhan säilytät ne alkuperäisessä yhteydessään eli kokonaisina blogipostauksina.

Julkaissut Satu Haapala

Olen 50+ -vuotias Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, viestintävastaava, kv-koordinaattori, runoilija ja lauluntekijä Maskun Lemusta.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Design a site like this with WordPress.com
Aloitus