Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Tänään, lauantaina 9.5. olisi ollut Maskun musiikkiyhdistyksen oppilaskonsertti Maskun markkinoiden yhteydessä, jos elämä olisi mennyt suunnitelmien mukaan. Eihän se mennyt.

Aikuisena yksinlaulun harrastamisessa parasta on ehkä se, että saa itse valita sekä opettajansa että ohjelmistonsa. Nuorempana olin Sibelius-Akatemian pedagogiikkaoppilas, ja piti laulaa tiettyjä Vaccai-harjoituksia ja pääosin opettajan valitsemia kappaleita.

Toki olisin vastineeksi saanut tutkinnon, jos olisin jatkanut opintoja. Jatkaminen olisi edellyttänyt ahkerampaa harjoittelua ja tiheämpää reissaamista Helsinkiin. Päättelin, ettei minusta kuitenkaan laulajaa tule, joten on parempi keskittyä kääntäjäopintoihin. Eihän minusta sitten tullut kyllä kääntäjääkään, mutta siitä sain kuitenkin tutkinnon.

Tämän kevään oppilaskonsertin kappaletta mietin jo viime syksynä. Syyslukukauden päättäneessä konsertissa lauloin Anna Erikssonin sanoittaman joululaulun ”Anna meille rauha” (tästä kirjoitin loppuvuonna: Kuun pojasta joulun lapseksi).

Kysyin sen jälkeen opettajalta, millaista ohjelmistoa minun kannattaisi valita seuraavaksi. ”Vähän korkeammalta”, hän vastasi. Olen oikeasti sopraano, ylä-äänet vain vielä teettävät haasteita.

Aloitin kevätkauden palauttamalla harjoitusohjelmistoon Balladin Fredrik Paciuksen oopperasta Kaarle kuninkaan metsästys. Olin harjoitellut sitä nuorempana jonkin verran, ja tykkäsin siitä. Tosiaan, läheskään kaikki silloisen opettajan valitsemat kappaleet eivät olleet epämieluisia.

Nyt piti kuitenkin muutaman harjoituskerran jälkeen todeta, että Balladi saa edelleen jäädä hautumaan.

Joulukonsertin jälkeen oli kertonut eräälle työkaverille, jonka lapsi oli myös esiintymässä, että kevääksi suunnittelen ohjelmistoon Nightwishia tai Scorpionsia. Hän oli vähän ihmeissään: ”Ai… niinku pianon kanssa?” Juu, pianon säestyksellä.

Olisin tänään laulanut Nightwishin kappaleen Sleeping Sun.

Video on oletettavasti vuodelta 1998, joka ilmoitettu on kappaleen julkaisuvuodeksi.

Minua tässä kappaleessa kiehtoo melodia. Sanat vaikuttavat vähän synkiltä, mutta niissä on myös kauneutta ja lohdullisuutta.

Tämä alkoi jo sujua hyvin, kunnes… tuli sitten pidempi tauko laulutunteihin. Jostain ihmeen syystä kotona harjoittelu on nyt entistäkin vaikeampaa, ja autollakaan ei tule juuri liikuttua. Työmatkat omalla autolla ovat olleet hyviä harjoitusmahdollisuuksia (paitsi että istuallaan ei kuitenkaan pääse harjoittelemaan hengitystä kunnolla).

Mutta nyt voin miettiä uudestaan, otanko sittenkin seuraavaksi harjoittelun alle Scorpionsin kappaleen Send me an angel. Se tuntuu nyt puhuttelevalta, erityisesti sanoiltaan. YouTuben kommenttien perusteella en ole ainoa, jota tämä puhuttelee juuri tänä keväänä.

Wise man said just walk this way
To the dawn of the light
The wind will blow into your face
As the years pass you by
Hear this voice from deep inside
It’s the call of your heart
Close your eyes and you will find
Passage out of the dark

Here I am
Will you send me an angel
Here I am
In the land of the morning star

The wise man said just find your place
In the eye of the storm
Seek the roses along the way
Just beware of the thorns

Here I am
Will you send me an angel
Here I am
In the land of the morning star

Wise man said just raise your hand
And reach out for the spell
Find the door to the promised land
Just believe in yourself
Hear this voice from deep inside
It’s the call of your heart
Close your eyes and you will find
The way out of the dark

Here I am
Will you send me an angel
Here I am
In the land of the morning star

Kummasta sinä tykkäät enemmän?

Seuraa blogia

Advertisement

Julkaissut Satu Haapala

Olen 50+ -vuotias Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, viestintävastaava, kv-koordinaattori, runoilija ja lauluntekijä Maskun Lemusta.

Ota osaa keskusteluun

2 kommenttia

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: