Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Kävin maaliskuussa Sydämen halauluja (kyllä, luit oikein, halauluja) -verkkokurssin. Opettelimme vastaanottamaan ja antamaan toisillemme intuitiivisia hoitavia lauluja, äänihalauksia.

Teimme kurssilla monenlaisia harjoituksia ohjaajan ehdotusten pohjalta sen mukaan, mikä ryhmästä tuntui milloinkin parhaalta. Ohjaajamme Tuisku Tuntevainen, Tunnetaitoja kaikille ry:n perustaja ja tunne-, itsemyötätunto- ja luovuusvalmentaja, antoi myös jokaiselle mahdollisuuden ja tilaa osallistua omalla tavallaan, juuri siten kuin kukin sillä hetkellä oli valmis.

Sai olla laulamatta jos siltä tuntui, pitää kameran ja mikrofonin kiinni, jos se hetkittäin tuntui tarpeelliselta. Pääsimme sekä laulun kautta että välillä ilmankin laulua käsiksi vaikeisiin tunteisiin, jotka oli kuitenkin turvallista kohdata pienessä, tutussa ryhmässä.

Kurssin jälkeen muodostimme WhatsApp-ryhmän, jossa jaamme intuitiivisia lauluja muiden tuntojen lisäksi. Ryhmän inspiroima oli muun muassa Korpit korvessa -kuvaruno. Alkuun kirjoitimme paljon lauluja ja runoja, joiden kaikki sanat alkavat samalla kirjaimella.

Tuisku ehdotti, että jokainen voisi tehdä laulun omasta elämäntarinastaan. Tartuin tehtävään. Laulettua versiota en vielä laita julki, mutta tässä runomuodossa elämäntarinani laulu.

Elämänlanka

Elämän löysin
ja kadotin
elämää etsin
ja kipuilin
elämänlankaa
kun ompelin
silmässä neulan
mä piileksin

Tahtoni löysin
ja kadotin
tahtoa etsin
ja kipuilin
Tahtoni löysin
uudelleen
siitä elämänlankani
teen

Sinistä tummaa
mä ompelen
kirkasta kultaa
mä ompelen
punaista, liilaa
ja vihreää
värit taivaan ja maan
sydämeeni jää

– Satu Haapala, 2022

Laulettuna tämän voi kuulla 9.6.2022, kun pidämme Nousiaisten kirjaston galleriassa Tiltu Nurmisen ja Kirsti Virkin kanssa yhteisnäyttelymme avajaiset.

Lisää kurssin tuloksia eli intuitiivisia lauluja voit kuulla esimerkiksi Raisio-opiston syksyn runo- ja äänimeditaatiokurssilla lokakuussa 2022.

Millainen olisi sinun elämäntarinasi laulu?

Seuraa blogia Blogit.fi-sivun kautta. Voit merkitä omat suosikkiblogit Seuraa-painiketta klikkaamalla, minkä jälkeen uudet postaukset näkyvät Blogit.fi-sivuston yläpalkin Seuraa-kohdan kautta.

Jos haluat tiedon uusista postauksista sähköpostiisi, löydät postausten lopusta kommenttikentän jälkeen Seuraa-kohdan, josta voit tilata postaukset itsellesi.

Saat jakaa blogin postauksia vapaasti, kunhan säilytät ne alkuperäisessä yhteydessään eli kokonaisina blogipostauksina.

Advertisement

Julkaissut Satu Haapala

Olen 50+ -vuotias Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, viestintävastaava, kv-koordinaattori, runoilija ja lauluntekijä Maskun Lemusta.

Ota osaa keskusteluun

2 kommenttia

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: