Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Sain Facebookissa kuvahaasteen: Kerro kuvin mistä kymmenestä asiasta pidät, muita kuin ihmisiä ja eläimiä. Kokosin ne tähän pienien tarinoiden ja runojen kera.

 Kuva 1.

Osmankäämit ovat aina ihastuttaneet minua. Ostin nämä nahkaiset kannet muutamalla saksanmarkalla Rostockissa tai Warnemündessä silloisessa DDR:ssä jostain pikkukaupasta vuonna -85. Olimme Turun koululaitoksen puhallinorkesterin kanssa orkesterikilpailumatkalla.

Kannet olivat muutaman vuosikymmenen kaapin perukoilla ilman käyttöä, kunnes pari vuotta sitten otin ne käyttöön verkkokurssien muistiinpanovihkojen kansiksi.

Kuva 2.

Tämä runo on mukana Vehmaan pääkirjastossa 5.10. alkavassa näyttelyssämme ”Elämänpuu – kasvun siemeniä”. Kuvataidetta näyttelyyn tuovat Veera Ruohomäki Maskusta ja Tiltu Nurminen Nousiaisista.

Kuva 3.

Tämäkin kuva sopii elämänpuu-teemaan. Ihana vihreä kaakeliuuni on kuvattu Tiltu Nurmisen emännöimällä Läxyn tilalla Nousiaisissa, jossa pidin Hyvinvointia omasta äänestä -pilottikurssin.

Sekä paikka että kurssin sisältö saivat osallistujilta lämpimiä kiitoksia – toki sain itselleni myös kehitysideoita, joita erityisesti pilottikurssilta tarvitaankin. Tiltun kauniisti kunnostama ja sisustama vanha puutalo, ”Hyvän mielen majatalo” oli tunnelmallinen miljöö tälle kurssille.

Kuva 4.

Poikkesin polulta
löysin
höyhenen

Tiesin että
juuri tämä
on minun polkuni

– Satu Haapala


Kuva 5.

Iltapilvet postinhakumatkalla työpäivän jälkeen. Postilaatikko on Kustavintien varressa, ja postinhausta tulee sopiva pikkulenkki.

Kuva 6.

Vaikka kaislat ovat heiluvia, nekin ovat kauniita. Eräs kustantajani sanoi minulle runojeni aihepiiriin viitaten vuosia sitten: ”Jätä nyt jo ne kaislat!”

Mutta eihän se niin mene. En voi kirjoittaa muuta kuin siitä, minkä tunnen omakseni, ja mikä koskettaa minua. Parhaassa tapauksessa runo koskettaa silloin myös lukijaa.

Hiilipiirros vuodelta -86, jolloin olin lukion tokaluokkalainen. Ei kovin omaperäinen, paperi on kellastunut ja lasi kolhiintunut – mutta yhtä kaikki, kaislat ovat olleet aina minulle rakkaita.

Eräs kaislarunoistani on mukana Elämänpuu-näyttelyn julisteessa, jonka on tehnyt Veera Ruohomäki.

Kuva 7.

Kun kuopus muutti kotoa päättyneenä kesänä, minä pääsin vaihtamaan oman etätyöpisteeni olohuoneen nurkasta ihka omaan työhuoneeseen. Sisustaminen oli jäänyt kesken. Nyt kävin ostamassa sopivan rauhallisen, kauniin sävyisen päiväpeiton ja siihen sopivat sisustustyynyt oman runotyynyni seuraksi.

Yllätyin, miten hyvin tyynyt sopivat yhteen tekemäni kirjoitusalustan kanssa.

Kuva 8.

Pieni äänimalja, ainokaiseni (ainakin toistaiseksi). Käytän tätä oman ääneni ohella muun muassa runo- ja äänimeditaatiossa, mutta myös arjen keskellä kun on tarvetta vähän henkäistä ja pitää taukoa. Siksi se on saanut paikan työpöydältäni.

Kuva 9.

Tämän pienen ja värikkään muistikirjan olen saanut siskolta lahjaksi joitakin vuosia sitten. Annoin sille nimeksi Mahdollisuuksien kirja & Luomiskirja.

Kirjasta löytyy ideoita, suunnitelmia, to do -listoja unelmien toteuttamiseen sekä runoja. Sinne olen kirjannut esimerkiksi sävellyskonsertin toteuttamiseen liittyvät asiat ja toiminimeen liittyvät suunnitelmat.

Kirja on siitä hauska, että sen sisäsivut ovat yhtä värikkäitä kuin kansikin – aukeamat ovat eri värisiä, ja niissä on erilaisia kukkateemoja.

Takakannessa lukee ”A Roger la Barde Design 2018, Illustrated by Jane Ray”.

Kuva 10.

Koroisten kukkaloistoa lokakuussa ystävien seurassa. Kävelimme Koroisista Halisiin ja takaisin, Aurajoen ja Halistenkosken upeissa maisemissa.

Bloggaaja, haluatko ottaa 10 päivän haasteen vastaan?

Seuraa blogia Blogit.fi-sivun kautta. Voit merkitä omat suosikkiblogit Seuraa-painiketta klikkaamalla, minkä jälkeen uudet postaukset näkyvät Blogit.fi-sivuston yläpalkin Seuraa-kohdan kautta.

Jos haluat tiedon uusista postauksista sähköpostiisi, löydät postausten lopusta kommenttikentän jälkeen Seuraa-kohdan, josta voit tilata postaukset itsellesi.

Saat jakaa blogin postauksia vapaasti, kunhan säilytät ne alkuperäisessä yhteydessään eli kokonaisina blogipostauksina.

Advertisement

Julkaissut Satu Haapala

Olen 50+ -vuotias Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, viestintävastaava, kv-koordinaattori, runoilija ja lauluntekijä Maskun Lemusta.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: