Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Nykyään on tarjolla monenlaisia meditaatioita ja äänihoitoja niin verkossa kuin livenä – ja hyvä niin. Jokainen voi valita itselleen sopivan. Koska monikaan ei tiedä, mitä tapahtuu Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® ryhmässä, kerron siitä tässä.

Alkuun, vuodesta 2011 lähtien, pidin runomeditaatiota. Viime vuonna otin ääntä mukaan vaihtelevin tavoin. Kuten kaikki palvelut, tämäkin elää ja kehittyy. Parhaiten se tapahtuu ryhmien palautteiden myötä. Tässä tämänhetkiset ajatukseni tuleviin ryhmiin.

Jokaisen kokoontumiskerran aluksi teemme kevyitä venyttelyjä lattialla alustojen päällä. Annamme kehon ja mielen rauhoittua ja rentoutua venyttelyjen ja syvien hengitysten myötä. Luen venyttelyjen lomassa muutamia runoja, annan äänimaljan ja oman hyräilyni johdattaa jättämään muut asiat taakse, olemaan läsnä ja lepäämään hetkessä. Käytän tässä myös erilaisia mindfulness-harjoitteita.

Poimin jokaiseen kertaan runoja niin rakastetuilta suomalaisilta klassikkorunoilijoilta kuin uudempiakin runoja. Näin jokainen osallistuja voi löytää eri tyyleistä ja aiheista itselleen mieluisia. Luen runot rauhallisesti, meditatiivisesti – ilmeikkäät, eloisat tulkinnat sopivat paremmin muihin tilaisuuksiin.

Tekijänoikeussyistä uudemmat runot ovat omiani. Klassikkorunoilijoista ovat mukana muun muassa Eino Leino, Katri Vala, Edith Södergran, Uuno Kailas, Saima Harmaja ja Kaarlo Sarkia (pääset klikkaamalla runomeditaationäytteisiin). Haen vielä mukaan uusia klassikoita.

Löydät tämän postauksen lopusta esimerkkejä runomeditaatioista, joissa on omia runojani.

Runojen välissä tai jälkeen hyräilen ja laulan joko etukäteen mietittyjä, kenties runojen teemoihin liittyviä sävelmiä, tai intuitiivisesti siihen hetkeen sopivilta tuntuvia. Saatan poimia jostain runosta tunnelman tai säkeen, ja tehdä siitä mantranomaisen sävelmän. Yhden esimerkin meditatiivisesta laulusta ilman sanoja voit kuunnella postauksesta Hetki meditatiivista laulua.

Jos ryhmä niin toivoo, voin tehdä myös rumpurentoutuksen. Saattaa äkkiseltään tuntua oudolta, miten rummun ääni voi olla rentouttava, mutta niin se vain on – ehkä nimenomaan meditatiivinen. Rummuttamalla shamaanitkin ovat aikoinaan matkustaneet toisiin maailmoihin ja muuttaneet olomuotoaan.

Teimme juuri yhteisnäyttelymme avajaisissa yhdessä Tiltu Nurmisen kanssa runomeditaation, jossa luin näyttelyrunoja, ja jokaisen runon välissä rummutimme vuorotellen erilaisia rytmejä. Yleisö kuunteli silmät kiinni.

Voin myös tehdä osallistujien omista toiveista tai tarpeista intuitiivisia lauluja. Tästä voit kuunnella ja lukea esimerkkejä aiemmin tekemästäni postauksesta.

Lopuksi olemme hetken aikaa hiljaa. Kuulostelemme ja tunnustelemme, miltä tuntuu kehossa, mielessä ja sydämessä juuri sillä hetkellä. Tai saa vain olla ja levätä.

Hiljaisuuden jälkeen herättelemme kehon ja mielen omalla tavalla venytellen ja nousemme rauhassa istumaan. Kuuntelen mielelläni, miten ryhmä on kokenut kunkin kerran, mutta kenenkään ei ole pakko jakaa tuntojaan. Joskus pyydän myös kirjallisen palautteen, joka sekin on vapaaehtoinen.

Tässä muutamia palautteita aiemmista ryhmistäni:

”Ihania rentoutumishetkiä, saisi kestää 60 minuuttia”

”Toivottavasti tähän tulee jatkoa, tykkään kovasti, hyvin rauhoittavaa.”

”Ihana persoonasi sopii tällaiseen kokonaisuuteen todella hyvin! Kiitos <3”

”Kaikki oli miellyttävää, mutta runojen lausumisen kuuntelu on todella mukavaa.”

”Erittäin ihana ja antoisa kokemus kokonaisuudessaan. Olin kerran aiemmin runomeditaatiossasi ja nyt oli aivan yhtä hyvä! Sinulla on miellyttävä sekä rauhallinen ääni ja olet ammattitaitoinen!”

”Kiitos oikein paljon rentouttavasta ajasta. Tämä oli minulle uusi kokemus. Varmasti osallistun uudelleen mahdollisuuksien mukaan!”

”Luontoaiheiset runot ovat kauniita”

Näytteitä omista runoistani koostuvista runomeditaatioista:

Näissä mukana pieniä ääniefektejä:

Jäikö jokin asia askarruttamaan, haluaisitko kysyä jotain runo- ja äänimeditaatiosta? Laita viestiä:

Tmi Resonoivan Äänen nettisivut ovat valmistuneet – tutustu yrityksen tarjontaan!

Haluatko tilata runo- ja äänimeditaation työyhteisösi kehittämis- tai työhyvinvointipäivään?
-> Lue lisää

Tulossa:

14 keinoa stressistä palautumiseen Raisio-opistossa

Maksuton yleisöluento
lauantaina 24.9. klo 10-11.30 Liikuntatila, Raision Terveysristeyksen sisäänkäynti

Opi aktivoimaan vagushermo, joka säätelee elimistön palautumista stressistä. Käymme läpi 14 käytännön keinoa vagushermon aktivointiin. Teemme myös pieniä harjoituksia, niin pääset itse kokemaan tulokset. Mukaan muistiinpanovälineet.

Ilmoittaudu Raisio-opiston kautta

Hyvinvointia omasta äänestä -pilottikurssi

sunnuntaina 25.9.2022 klo 14-18

Saat rohkeutta käyttää omaa ääntäsi oman hyvinvointisi edistämiseksi. Samalla opit omien tarpeitten ja tunteiden tunnistamista ja itsemyötätuntoa oman äänen kanssa tehtävien harjoitusten kautta. Sopii sinulle, joka haluat oppia uskallusta ja erilaisia menetelmiä oman äänen kanssa työskentelyyn. Myös rohkaisuksi esimerkiksi varhaiskasvatuksessa tai vanhusten kanssa työskenteleville. Laulukokemusta tai sävelkorvaa ei tarvita. Luomme ryhmään turvallisen ilmapiirin, jossa jokainen voi olla oma itsensä.

Lue tarkemmin kurssista
Katso pilottikurssin Facebook-tapahtuma
Katso myös muita kursseja Tunnetaitoja kaikille ry:n tapahtumakalenterissa.

Hyvinvointia omasta äänestä -kurssi Raisio-opistossa tammi-helmikuussa 2023

12.1.–2.2.2023 (4 kertaa), torstaisin klo 18–19
Saat rohkeutta ja keinoja käyttää omaa ääntäsi hyvinvointisi lisäämiseen sekä kasvatat itsetuntemustasi. Helppoja harjoitteita, jotka jokainen voi tehdä itselleen sopivalta tuntuvalla tavalla. Laulukokemusta tai sävelkorvaa ei tarvita. Luomme ryhmään turvallisen ilmapiirin, jossa jokainen voi olla oma itsensä.

Raision lukio, luokka 1, Kirkkoväärtinkuja 18, Raisio.

Kurssimaksu 20,-. Ilmoittautuminen ja maksu Raisio-opiston kautta. Paikkoja on rajoitetusti.

Seuraa blogia Blogit.fi-sivun kautta. Voit merkitä omat suosikkiblogit Seuraa-painiketta klikkaamalla, minkä jälkeen uudet postaukset näkyvät Blogit.fi-sivuston yläpalkin Seuraa-kohdan kautta.

Jos haluat tiedon uusista postauksista sähköpostiisi, löydät postausten lopusta kommenttikentän jälkeen Seuraa-kohdan, josta voit tilata postaukset itsellesi.

Saat jakaa blogin postauksia vapaasti, kunhan säilytät ne alkuperäisessä yhteydessään eli kokonaisina blogipostauksina.

Advertisement

Julkaissut Satu Haapala

Olen 50+ -vuotias Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, viestintävastaava, kv-koordinaattori, runoilija ja lauluntekijä Maskun Lemusta.

Ota osaa keskusteluun

23 kommenttia

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: