Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Vuodenvaihteessa alkavan uuden puolikkaan työtehtävän lisäksi marraskuussa näkyy nyt muitakin isoja ilonpilkahduksia. (Ei mennä nyt semanttisiin keskusteluihin siitä, voiko pilkahdus olla iso.) Näihin liittyvät lyhenteet kjääk ja PRH.

Pilkahdukset olen lainannut näyttelyn nimestä, jonka Tiltu Nurmisen kanssa pystytämme joulukuuksi Myllyyn, Raision seurakunnan tilaan. Näyttelystä lisää myöhemmin!

Kuopuksemme, ent. viestintävarusmies, nyk. kaartinjääkäri, lyhyemmin kjääk eli kjääkki, tuli kuukauden jaksolta kahden viikon lomille. Kun kjääkki nousee luolastaan ihmisten ilmoille, saamme kuulla lähes katkeamatonta tarinaa tutkinnon koettelemuksista ja toisaalta valokuvauskeikoilla vastaan tulleista siisteistä tyypeistä, autoista, veneistä, helikoptereista ja lentokoneista.

Ja että helikopteri ei todellakaan putoa suoraan alaspäin jos sen moottorit sammuvat, vaikka asiaa tuntematon äiti näin luuli. Että suomen kielen hienoin sanonta on ”älä nuolaise ennen kuin tipahtaa”, koska sen alkuperä on mysteeri.

Kyllä on ihmeellinen tuo ihmisen mieli!

Minä ehdotin vanhaa tuttua ”alavilla mailla hallan vaara”, mutta sellaista ei Z-sukupolven edustaja ollut kuullutkaan (!).

Näitä keskusteluja, jotka voivat alkaa mistä tahansa ja päätyä mihin tahansa, olen kyllä kaivannutkin.

Ikäväksemme kaartinjääkäri ei voi viettää joulua kanssamme kotona, kun seuraava lomajakso alkaa vasta tammikuun puolella. Esikoisemme on sentään luvannut tulla meille jouluksi.

***

Postissa tuli kirjekuori Patentti- ja rekisterihallitukselta. Siitä ei vielä voinut päätellä mitään.

Mutta sisältä löytyi tällä kertaa tavaramerkin rekisteröintitodistus!

Tavaramerkki on nimeltään Runo- ja äänimeditaatio Resonanssi® (tarkempia tietoja löydät Runotuotteet-sivulta).

Hain aiemmin rekisteröintiä Runomeditaatio-mindfulness -nimellä, koska sillä nimellä ohjasin sitä Raisio-opistossa. Sain välipäätöksen, jossa kerrottiin, että tavaramerkki ei ole erottuva, ja minun pitäisi osoittaa näytöillä sen vakiintunut käyttö. En uskonut pystyväni osoittamaan vakiintunutta käyttöä, joten jätin hakemuksen sikseen.

Sen jälkeen kuvioon tuli mukaan äänimeditaatio, joten hyväkin, etten ollut saanut rekisteröintiä aiemmin.

Se, että hain rekisteröintiä uudelleen, on markkinointisuunnittelijamme ansiota. Viestintäpalveluilla oli kehittämispäivä elokuun lopulla, ja koska emme onnistuneet saamaan päivän päätteeksi äänimaljarentoutusta, pidin runomeditaation. Kollega sanoi lopuksi, että hänen mielestään olisi hienoa, jos runomeditaatio olisi rekisteröity tavaramerkki.

Jäin miettimään asiaa. Kun syksyn runo- ja äänimeditaatiokurssi Raisio-opistossa alkoi lokakuussa, ja osallistujat antoivat hyvää palautetta myös äänimeditaatio-osuudesta, tein lopullisen päätöksen hakea rekisteröintiä uudelleen.

Tankkasin tarkkaan PRH:n ohjeita, googlasin nimivaihtoehtoja ja päädyin Runo- ja äänimeditaatio Resonanssiin®. Ajattelin, että jos tuo ei ole riittävän erottuva, niin johan on kumma. Ja olihan se riittävän erottuva.

Aika mukava palkinto näin runomeditaation 10-vuotisjuhlavuonna!

Seuraavaksi rekisteröity tavaramerkki resonoi Kaupunginteatterin pienen näyttämön lavalla osana Yhteisten palvelujen kehittämispäivän ohjelmaa tiistaina.

Mitä mukavaa tai iloista sinun marraskuuhusi kuuluu?

P.S. Jos et keksi mitään, voit lukea vaikka tämän kahden vuoden takaisen postaukseni Marraskuisia hymyjä!

Seuraa blogia Blogit.fi-sivun kautta. Voit merkitä omat suosikkiblogit Seuraa-painiketta klikkaamalla, minkä jälkeen uudet postaukset näkyvät Blogit.fi-sivuston yläpalkin Seuraa-kohdan kautta.

Jos haluat tiedon uusista postauksista sähköpostiisi, löydät postausten lopusta kommenttikentän jälkeen Seuraa-kohdan, josta voit tilata postaukset itsellesi.

Saat jakaa blogin postauksia vapaasti, kunhan säilytät ne alkuperäisessä yhteydessään eli kokonaisina blogipostauksina.

Advertisement

Julkaissut Satu Haapala

Olen 50+ -vuotias Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, viestintävastaava, kv-koordinaattori, runoilija ja lauluntekijä Maskun Lemusta.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: