Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Terve.fi-sivusto kysyy julkisuudesta tutuilta henkilöiltä asioita, joista he saavat voimaa. Kysymykset vaihtelevat jonkin verran. Valitsin kymmenen minulle voimaa antavaa asiaa. Mistä sinä löydät voimaa?

Biisi: David Guettan ja Sian Titanium. Tällä biisillä on minulle iso merkitys: ”You shoot me down, but I won’t fall, I am titanium!” Kun laulan tätä, tunnen olevani täynnä voimaa.

Rentoutumispaikka: Olohuone tai mökki. Olohuoneessa joko sohvalla oman kullan kainalossa tai lattialla venytellen, mökillä sohvalla, lattialla, keinutuolissa, sään salliessa laavulla tai laiturilla.

Ruoka: Nokkoslätyt omista nokkosista puolukoitten tai punaherukoitten kera. Vielä parempi voimaruoka kuin maksalaatikko.

Kirja: Liisa-Maria Lilja-Viherlampi: ”Minunkin sisällä soi!” – Musiikin ja sen parissa toimimisen terapeuttisia merkityksiä ja mahdollisuuksia musiikkikasvatuksessa. Turun ammattikorkeakoulun tutkimuksia, 2007. Liisa-Marian väitöskirjaa lukiessani tajusin, että musiikkiterapiasta voisin saada avun hyperventilaatiooni. Niin sainkin, ja samalla moneen muuhun asiaan. Välillisesti tämä kirja on eniten vaikuttanut voimaantumiseeni.

Ajatus: ”Tälläkin on varmaan tarkoituksensa.” Uskon tapahtumien tarkoituksellisuuteen.

Maisema: Mökin laiturilta järvelle. Kuvittelen usein unta tavoitellessani, että olen laiturilla ottamassa aurinkoa, tunnen auringon lämmön ja näen edessäni kimmeltävän järven.

Vaate: Viininpunainen (teko)nahkatakki. Tuskin tarvitsee selittää.

Muisto: Sigyn-sali, Turun Musiikkijuhlien konsertin pre-concert-tilaisuus. Turun Kirjamessujen ohjelmapäällikkö Jenni Haukio oli pyytänyt minut ja kaksi muuta Kirjamessuilla esiintyvää runoilijaa esittämään illan musiikkiteemaan liittyviä runojamme. Olin yhteen runoista tehnyt myös sävelen, ja mietin, uskaltaisinko esittää sen laulaen, viisikielisellä kanteleella säestäen. Vielä lämpiössä epäröin, mutta tein kun teinkin sen!

Juoma: Valkosipulitee tuoreesta valkosipulista. Pieni kynsi tai puolikas isommasta sellaisenaan kuumaan veteen. Muuta ei tarvita.

Asento: Seisten hyvässä ryhdissä, rintakehä auki, kädet hieman kohotettuina sivuilla, kämmenet ylöspäin. Tähän liitetään vielä tunne, jonka voi kuvitella tuntevansa, kun tapaa rakkaita ystäviä pitkästä aikaa. Opin tämän Jenni Ruuthilta ELO – esiinny ja loista -valmennuksessa, ja uskon, että tämän voimalla selviän vaikeissakin esiintymistilanteissa!

Millainen olisi sinun voimalistasi?

Lue myös:

Seuraa blogia Blogit.fi-sivun kautta. Voit merkitä omat suosikkiblogit Seuraa-painiketta klikkaamalla, minkä jälkeen uudet postaukset näkyvät Blogit.fi-sivuston yläpalkin Seuraa-kohdan kautta.

Jos haluat tiedon uusista postauksista sähköpostiisi, löydät postausten lopusta kommenttikentän jälkeen Seuraa-kohdan, josta voit tilata postaukset itsellesi.

Saat jakaa blogin postauksia vapaasti, kunhan säilytät ne alkuperäisessä yhteydessään eli kokonaisina blogipostauksina.

Advertisement

Julkaissut Satu Haapala

Olen 50+ -vuotias Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, viestintävastaava, kv-koordinaattori, runoilija ja lauluntekijä Maskun Lemusta.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: