Sanotaan, että elämä kulkee seitsemän vuoden sykleissä, ja syklin vaihtuessa tulee kriisi tai iso muutos. Miksi näin, ja pitääkö tämä paikkansa?

Mistä teoria seitsemän vuoden sykleistä on peräisin? Löysin maininnan, että se olisi ollut jo Aristoteleen opeissa. Väitteen todenperäisyyttä en pystynyt nopealla tiedonhaulla varmistamaan.

Lähempänä meidän aikaamme teorian on tehnyt tunnetuksi muun muassa Rudolf Steiner (1861–1925), itävaltalainen filosofi. Steiner on myös jakanut ihmiselämän seitsemän vuoden jaksoihin, joihin kuuluu kuhunkin tiettyjä elämässä läpikäytäviä asioita.

Biologian näkökulmasta katsottuna ihmisen solut uusiutuvat pääsääntöisesti 7–10 vuoden välein. Eri elinten solut tosin uudistuvat eri tahdissa. Nopeimmat uusiutuvat päivissä, toisilla se voi viedä kymmenen vuotta.

Mielenkiintoista on myös havaita, kuten ystäväni muistutti, että meillä on seitsemän viikonpäivää, sateenkaaressa seitsemän väriä, kuolemansyntejä on varhaisen kristillisen opetuksen mukaan seitsemän, on Lumikki ja seitsemän kääpiötä, Seitsemän veljestä, seitsemän kehon energiakeskusta eli chakraa…

Joka seitsemännen aallon sanotaan olevan muita suurempi, mutta tätä ei ole tiede vahvistanut, kuten kerroin näyttelypostauksessani Seitsemäs aalto.

Numerologisesti Astro.fi-sivuston mukaan numero seitsemän on henkistä valmiutta mittaava numero, joka vaatii selvittämään kaikki epäselviltä tuntuvat asiat perinpohjaisesti ja syvimpiä syövereitä myöten.

Saturnus ja sen seitsemän vuotta

Astrologiassa suositellaan tekemään seitsemän vuoden välein arjen ja elämän suursiivous, joka liittyy Saturnuksen transiittiin eli aikaylitykseen. Transiitit tarkoittavat tietyn hetken planeettojen sijaintia.

Astrologi Seppo Tanhua kirjoittaa Astro.fi-sivustolla Saturnuksesta muun muassa näin:

”Väsymys, tapaturmat ja sairaudet ovat Saturnuksen viestejä energiavarojemme ylittämisestä (karmaa). Ellemme tunnusta vastoinkäymisiä itse aiheutetuiksi, ne muuttuvat kovemmiksi ja kovemmiksi.”

Ja edelleen:

”Saturnus-aikajaksojen kautta törmäät aina energiasi suuntausongelmiin. Hyväksymällä näiden aikajaksojen vastoinkäymiset opiksi ja ojennukseksi pysyt oikeassa suunnassa ja energiavarojesi sallimissa rajoissa […].”

Toinen astrologi, Minna Salomaa, avaa Saturnusta Astrominna-sivustollaan:

”Saturnus kuvaa ahkeruutta, pitkäjänteisyyttä, sitkeyttä, rajoja, rajoitteita, estoja, tapoja ja tottumuksia. Se kuvaa myös isää ja auktoriteettejä. Saturnus transiittien aikana voi syventää itsetuntemusta ja itseluottamusta sekä saada järjestystä asioihin. Sitä kutsutaan myös karman herraksi, mutta vaikka se tuo haasteellisia jaksoja, on sillä tärkeä rooli elämässämme, sillä sen aikana elämämme rakenteita laitetaan uusiksi. Saturnusjakso tuo itsehillintää, kärsivällisyyttä ja vastuuntuntoa. Sen aikana on tärkeää välttää liian yksipuolista työskentelyä ja itsensä kuluttamista sekä synkkyyttä, asioiden hautomista ja pessimististä ajattelua pelkojen välttämiseksi.”

Ja tässä kohtaa tulee seitsemän vuoden sykli:

”Transiitti Saturnus tekee pääaspektin 7 vuoden välein syntymäkartan Saturnukseen, mikä tuo lisää vastuuta ja velvollisuuksia, eikä elämä suju yleensä helposti, vaan silloin tarvitaan enemmän työtä.”

En ymmärrä astrologian kieltä, mutta tuon loppuosan laitan korvan taakse.

Vielä yksi astrologi: Maarit Laurento kertoo Voi hyvin -lehden artikkelissa (numerossa 7/2014), että Saturnuksen aikaylityksen ajan avainsanoja ovat pelkistäminen, karsiminen, priorisointi, pysähtyminen, rajaaminen, reunaehtojen määrittäminen, suursiivous, tehostaminen ja kirkastaminen.

Skorpionin huomioita

Olen horoskooppimerkiltäni Skorpioni. Skorpionin selkeytyskausi on Maarit Laurennon mukaan ollut viimeksi syksystä 2012 syksyyn 2014. Tai viimeisin on oikeastaan meneillään nyt: keväästä 2020 kevääseen 2023.

Mietin omaa elämääni taaksepäin. Löytyykö syklejä?

1986–87
Vuonna 86 aloin seurustella nykyisen mieheni kanssa. Seuraavana vuonna sain valkolakin, muutin pois kotoa ja aloitin opinnot. Uusia alkuja: elämän reunaehtojen määrittämistä, vastuuta, velvollisuuksia.

1993–94
Vuonna 93 menimme naimisiin seitsemän vuoden seurustelun jälkeen (vihkisormuksessani on tämän muistoksi seitsemän pientä timanttia). 94 valmistuin yliopistosta opiskeltuani seitsemän vuotta, ja siirryin työelämään. Samoin kuin edellä, elämän reunaehtoja, vastuuta, velvollisuuksia.

2000
Vuonna 2000 olin muutamaa kuukautta aiemmin aloittanut uudessa työssä Turun AMK:ssa. Syksyllä muutimme Turusta Lemuun uuteen kotiimme. Edelleen elämän reunaehtoja, kirkastamista, tehostamistakin.

2007–2008
Vuoden 2007 loppupuolella järjestimme ammattikorkeakoulujen viestintäpäivät, kaksipäiväisen seminaarin. Vuoden aikana mietin, että kun olen tämän saanut hoidettua, minulla ei ole enää mitään annettavaa tälle työlle, takki on tyhjä. Olin ylittänyt energiavarani.
Jäin vuoden 2008 alusta neljän kuukauden opintovapaalle. Selkeä pysähtyminen.

Samaan aikaan aloitin kroonisen hyperventilaation takia musiikkiterapian, josta alkoi oman äänen ja omien rajojen löytäminen niin konkreettisesti kuin kuvaannollisestikin. Palasin opintovapaan jälkeen omaan työhöni, ja yritin priorisoida ja rajata.

2014–2015
Vuonna 2014 työyhteisössämme tehtiin isoja muutoksia. Seuraavana vuonna siirryin päällikkötehtävästä viestinnän asiantuntijaksi. Onneksi, koska olin jälleen uupumisen partaalla. Todella selkeä rajaus ja kirkastaminen.

2021–2022 (tai 2020–2023)
Mitä seuraavaksi? Minulla on tunne, että rajaaminen, pelkistäminen ja priorisointi on tietyllä tavalla alkanut. Pysähtymistäkin on ollut ilmassa korona-ajan, isän kuoleman sekä tämän alkuvuoden sairausloman myötä. Sairastamisesta puheen ollen… (tässä voisi olla se emoji, jossa apina peittää kasvonsa käsillään).

Joitakin asioita on kirkastunut itselleni – tai ainakin luulen niin. Tulipa mieleen tältä keväältä kirjoitukseni Pysähtymisen paikka, Oletko suorittaja? sekä Totuuksia ja tehtäviä, joissa olen pohtinut näitä työhön ja jaksamiseen liittyviä teemoja.

Onko tulossa suursiivous? Uusia reunaehtoja? Kuka tietää. Ehkä minun ainakin olisi aika oppia jotain menneestä ja omista voimavaroistani.

Lusikat eivät kumminkaan ole menossa jakoon.

Ovatko nämä sattumaa? Hakemalla haettua? Jokainen voi muodostaa itse oman mielipiteensä. Minulle seitsemän vuoden syklit näyttävät todelta.

Näkyvätkö seitsemän vuoden syklit sinun elämässäsi?

Seuraa blogia Blogit.fi-sivun kautta. Voit merkitä omat suosikkiblogit Seuraa-painiketta klikkaamalla, minkä jälkeen uudet postaukset näkyvät Blogit.fi-sivuston yläpalkin Seuraa-kohdan kautta.

Jos haluat tiedon uusista postauksista sähköpostiisi, löydät postausten lopusta kommenttikentän jälkeen Seuraa-kohdan, josta voit tilata postaukset itsellesi.

Saat jakaa blogin postauksia vapaasti, kunhan säilytät ne alkuperäisessä yhteydessään eli kokonaisina blogipostauksina.

Julkaissut Satu Haapala

Olen 50+ -vuotias Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, viestintävastaava, kv-koordinaattori, runoilija ja lauluntekijä Maskun Lemusta.

Ota osaa keskusteluun

1 kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Design a site like this with WordPress.com
Aloitus