Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Blogimentorini, Parasta lähteä nyt -matkablogia pitävä Päivi Seppä-Lassila vinkkasi minulle Facebookin Kalenterimania-ryhmästä. Siitäpä aukesi aivan uusi kalenterimaailma!

Päätin kuitenkin ainakin toistaiseksi pitäytyä leikkaa-tai-revi-lehdistä -tyylissäni, koska tykkään siitä. Kalenteriin sopivien tekstien ja kuvien bongailu lehdistä on hauskaa ja rentouttavaa.

Ryhmän myötä kalenteriin on kuitenkin tullut aiempaa enemmän koristelua. Sitä pääsette näkemään enemmän myöhempinä kuukausina, mutta kesäkuussa jo esimakua.

Kesäkuun viidentenä juhlimme alle kymmenen hengen porukalla eli perhepiirissä kuopuksen lakkiaisia. Äiti ei ole päässyt meillä käymään pariin vuoteen, ja odottaa kovasti juhlia. Hän tarjoutui myös leipomaan gluteenittomat tarjoilut.

Seuraavalle viikolle löytyi juuri sopiva kuva orvokeista, ja niihin juuri sopivat reunakoristeet.

Orvokki on ollut lapsena lempikukkani, ja on edelleen yksi niistä. Piirsin ja maalasin orvokkeja kouluaikoina.

Muistan, kun olin ekaluokkalainen, meille kolmelle sisarukselle syntyi pikkuveli. Ihan täpinöissäni kerroin koulussa opettajalle uutisen. Luokka lauloi minulle onnittelulauluna ”Orvokkini tummasilmä”. Olin hämilläni ja liikuttunutkin: enhän minä ollut mitään erityistä tehnyt, mutta minulle laulettiin niin kaunis laulu!

Viikkoa ennen juhannusta alkaa kesäloma! Laitoin kalenteriin ensin vain tekstit ”Sulje silmäsi” ja ”Tervetuloa pehmeä ihana tunne”.

Tekstien ympärille alkoi löytyä keveyttä, hiljaisuutta ja musiikkia kuvina. Niitä toivon ja uskon lomastani löytyvän.

Ensimmäisellä lomaviikolla annan inspiraation vallata, hengitän, elän tässä hetkessä ja edistän unelmieni toteutumista. Viikkoon osuu myös juhannus, jonka vietämme luonnollisesti mökillä.

Laukkaavan hevosen merkitys on symbolinen. Toivon vielä joskus pääseväni irti lapsuudessa syntyneestä hevosia kohtaan tuntemastani pelosta.

Kesä-heinäkuun vaihteessa mökkimeininki jatkuu. Löysin myös ihanan kuvan teelasista ja orvokista.

Tee kuuluu elämässäni niin arkeen kuin juhlaan, ja tietysti myös lomaan. Nykyään juon pääasiassa matea, valkoista teetä ja minttuteetä sekä vaihdellen salvia-, fenkoli- ja persiljateetä kuivatuista tai tuoreista yrteistä.

Ihanaa kesäkuuta just sulle!

Katso aiemmat vuoden 2021 kalenteripostaukset:

Seuraa blogia Blogit.fi-sivun kautta. Voit merkitä omat suosikkiblogit Seuraa-painiketta klikkaamalla, minkä jälkeen uudet postaukset näkyvät Blogit.fi-sivuston yläpalkin Seuraa-kohdan kautta.

Jos haluat tiedon uusista postauksista sähköpostiisi, löydät postausten lopusta kommenttikentän jälkeen Seuraa-kohdan, josta voit tilata postaukset itsellesi.

Saat jakaa blogin postauksia vapaasti, kunhan säilytät ne alkuperäisessä yhteydessään eli kokonaisina blogipostauksina.

Advertisement

Julkaissut Satu Haapala

Olen 50+ -vuotias Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, viestintävastaava, kv-koordinaattori, runoilija ja lauluntekijä Maskun Lemusta.

Ota osaa keskusteluun

6 kommenttia

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: